A Kőszegi-hegységben található a Dunántúl és Burgenland legmagasabb csúcsa az Írottkő

Kőszeg mozgásban tart

Kőszegről kiindulva kitűnő túraútvonalakat kínál a táj – kirándulhatunk a Stájer-házakig, a Hétforráshoz, az Óház-kilátóhoz, vagy körbenézhetünk az Írottkő tetejére épített kilátóról, ahonnan az Alpok panorámája tárul a szemünk elé.

Ökoturizmus az Írottkő Natúrparkban
A múlt és a jövő fenntartható gyakorlatai itt találkoznak.
Kirándulóhelyek, túraútvonalak
Az Írottkő-Geschriebenstein Natúrparkban rengeteg lehetőség van túrázásra: több országos és regionális túraútvonal, helyi séták és speciális nemzetközi utak, mint az Alpannonia® és a Mária út is itt találkozik. A túrák a Kőszegi-hegység nevezetes kirándulóhelyeit is útba ejtik, mint a Hétforrást, az Óház-kilátót, vagy az Írottkő csúcsát.



KATTINTSON IDE A TELJES 2022-ES TÚRALISTA MEGTEKINTÉSÉHEZ!
Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont
A látogatóközpont interaktív kiállítással és madárbemutatóval várja látogatóit. A Kőszegi-hegységbe induló turisták kedvelt kiindulási pontja. Az Alpannonia túraútvonal kezdőpontja.
Kerékpározás
Kőszeg és az Alpokalja ötvözi a hűvös erdei, a síkvidéki és hegyi kerékpározás minden örömét. A kerékpározás nálunk családoknak, gyerekeknek, idősöknek és sportolóknak is személyre szóló, felejthetetlen élményeket kínál!
Holdfény liget - az Alpokalja kalandparkja
Erdei drótkötél akadálypályák különböző nehézségi szintekkel – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, ÍrottKavics extrém torony műfogásos, jégcsákányos és gumifal mászással, erdei kisvasút, mezítlábas élményösvény, bátorságugrás, elektromos meghajtású rollerek (eMonsteRollerek), óriáshinta, táborok és egy mennyei kávé, kemencében sült pizza és langalló a Peron Caféban.
SPORT, JÁTÉK ÉS CSALÁDI PROGRAMOK
A nyugodt családi nyaralás alapvető, hogy csendes, árnyas parkot találjunk olvasáshoz. Az is, hogy a gyerekekkel izgalmas és biztonságos játszóteret találjunk, valamint sétához, kocogáshoz, úszáshoz, és sportjátékokhoz kedvelt futóutakat és alkalmas sportpályákat, létesítményeket találjunk.
Határtalan természet
Kőszeg varázsát a csodálatos természeti környezet ölelése és az ebben a környezetben fennmaradt természeti értékek sokasága biztosítja.
NA-TÚRÁK Kőszegen
Első Na-Túra ajánlatunk egy városi séta melynek során Kőszeg város védett fáinak egy részét csodálhatja meg. A Tourinform irodában (Fő tér 2.) kölcsönkapja a védett fákról szóló verses szakmai leírás kinyomtatott változatát, amelyet magával vihet sétája során!
Lovaglás
Gazdag Kőszeg és a Natúrpark lovas kultúrája
Kőszeg  téli sportok és téli túrák otthona
Kőszeg a magyar síelés bölcsője is, a „lábszánkózást” itt honosította meg Chernel István 121 éve!
Kőszeg és Sopron Magyarország alpesi hegységei.
Innen fél óra alatt elérhetőek Ausztria első síterepei.
Csúcsrajáró - outdoor sportok szerte az Alpokban
Minden ami a hegyek világával kapcsolatos téli-nyári sport: hegymászás, vadvizi túrák, mountainbike gurulások, sítáborok...
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.