NA-TÚRÁK Kőszegen

Első Na-Túra ajánlatunk egy városi séta melynek során Kőszeg város védett fáinak egy részét csodálhatja meg. A Tourinform irodában (Fő tér 2.) kölcsönkapja a védett fákról szóló verses szakmai leírás kinyomtatott változatát, amelyet magával vihet sétája során!

Letöltések
Na-Túra: Kőszeg nevezetes védett fái és növényei

Na-Túra: Kőszeg nevezetes védett fái, növényei



A séta az Írottkő Natúrparkért Egyesület Tourinform irodájától indul és oda is érkezik.

A Fő téren az Írottkő Hotel mellett elsétálva a Várkört keresztezve – a piacon keresztül – a Kossuth Lajos utcán a tűzoltóság mögött érjük el az óriás platánfát (1). Az épület mögött tovább haladva a Táncsics Mihály utcán balra fordulunk majd jobbra a Kiss János utcán. Ez után balra a Gyöngyösparti sétányon haladunk a Gyöngyös és a Malomárok között a Dózsa György utcáig. Itt több nagy hársfa (2-3) mellett haladunk el. A Dózsa György utcán balra fordulva a Gyöngyös utcáig megyünk, itt balra fordulunk. Hamarosan elérjük a Várkört, ahol nem egyenesen, hanem jobbra fordulva fogjuk folytatni utunkat. Itt a kereszteződésnél a Várkör „sarkán” találjuk a Hunyadi Mátyás parkot – többek között - két szép ginkgo fával (4). A Várkörön tovább sétálva a Kék Huszár étterem előtti parkolón áthaladunk és a várárok melletti parkon megyünk tovább. Innen egyrészt a várfal idős borostyánjai (5) figyelhetők meg, másrészt az út túloldalán a Várkör 90. előtti öreg hárs (6). A park végén a várárok folytatásában találjuk a hatalmas mocsári ciprust (7). A Várkörön tovább haladva a jobbra nyíló Hunyadi utca öreg hársfa sorára is vethetünk néhány pillantást. Sétánk során elhaladunk a Jézus Szíve templom mellett és újra a Fő térre érünk, az Írottkő Natúrparkért Egyesület Tourinform irodája elé, körtúránk kiinduló pontjához.

Köszönjük, hogy megcsodálja városunkat és különleges növényeit!

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.