A Mesebolt Bábszínházé a legjobb gyermekszínházi előadás

A Mesebolt Bábszínházé lett a legjobb gyermekszínházi előadás (Kirikou és a boszorkány) a 9. Gyermek-és ifjúsági Színházi Szemlén, melynek díszletét, jelmezeit és a bábokat Trifusz Péter tervezte. Szívből gratulálunk! Az előadást november 13-án láthatják a kőszegi gyerekek a lovagteremben!

Az ASSITEJ (Gyermek- és Ifjúsági Színházak Szövetsége) Magyar Központja 2001. óta minden évben kiadja a legjobb magyar gyermek- és ifjúsági színházi előadásnak járó Üveghegy-díjat. Ez az elismerés a színházi szakma, a közönség, a gyermekelőadások fogadásával, forgalmazásával foglalkozó szervezetek és a pedagógusok számára is mértékadó, hiszen a sok-sok magyar nyelvű előadás közül csak egy kaphatja meg. Azt is mondhatjuk, ez a legrangosabb díj, melyet gyermekelőadás kaphat.



2017-ben ezt az elismerést a Mesebolt Bábszínház Kirikou és a boszorkány című előadása nyerte el, melyet október 14-én mutatott be a társulat Budapesten, a 9. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle versenyprogramjában.

A szakmai zsűri (Herczog Noémi, Perényi Balázs, Pilári Gábor) döntése értelmében az előadás kapta a Nemzetgazdasági Minisztérium díját is, különösen gyönyörű képi világáért, lenyűgöző és egyedi bábhasználatáért, az irodalmi alapanyag megválasztásáért, a kiemelkedő dramaturgi munkáért, a játék sallangmentes letisztultságáért.

Rendező: Kovács Géza (Blattner-díjas)
Író, dramaturg: Khaled-Abdo Szaida
Tervező: Trifusz Péter
Zeneszerző: Takács Dániel
Szereplők: Császár Erika, Lehöcz Zsuzsa mv., Gyurkovics Zsófia, Takács Dániel mv., Kovács Bálint, Maronics Ferenc mv.