Döntöttek a képviselők

Jelentős fejlesztési tervekről is tárgyalt április 26-i ülésén a képviselő-testület. A városi közvilágítás teljes cseréje, útfelújítási pályázat benyújtása, és a Lóránt Gyula Sporttelep fejlesztése egyaránt szerepelt a napirenden.

Döntöttek a képviselők

Jelentős fejlesztési tervekről is tárgyalt április 26-i ülésén a képviselő-testület. A városi közvilágítás teljes cseréje, útfelújítási pályázat benyújtása, és a Lóránt Gyula Sporttelep fejlesztése egyaránt szerepelt a napirenden. Elindulhat a Központi és a Felsővárosi Óvoda fejlesztése és zajlik a csapadékvíz elvezető rendszer kivitelezőjének közbeszerzése. A Szárnyasép Kft. nyerte az új tűzoltósági épület II. ütem kivitelezési közbeszerzési pályázatát. Az Önkormányzat a NIF Zrt. kérésére elősegíti a 87-es út új nyomvonalú csatlakozásának megvalósítását az osztrák B61-es út körforgalma felé.

Kiírásra került az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására” pályázat, melyre a maximálisan igényelhető keretösszegre (30 millió) Kőszeg Város is pályázik. A 25%-os önerővel együtt 40 milliós beruházásból a tervek szerint megújulhat az Árpád tér, a Sziget utca és a Meskó utca is.
A Lóránt Gyula Sporttelepet az ingyenesen használó KFC a TAO rendszer keretében kívánja fejleszteni, mely több mint 355 millió forintos beruházás lehet. A tanulmányterv szerint az elképzelés az, hogy egy félpince szinten kapna helyet a 4 sávos tekepálya öltözőkkel, a földszinti részen kerülne elhelyezésre egy büfé és egy 20x40 m-es pálya mellette egy kis lelátóval.
Az előzetes felmérések után tárgyalta a testület azt az indikatív piackutatási célú vizsgálatot, ami alapján megállapításra került, hogy szükségszerű lenne a közvilágítás korszerűsítése Kőszegen. Nagyságrendileg 50 %-os lehet az energia megtakarítás, amely korszerűsítés a város teljes közvilágítására vonatkozik, s közel 2000 db lámpatestet érint. a beruházás költsége a megtakarított villanyáram díjából finanszírozható lenne.
A képviselők támogatták Csukáné Szász Judit újabb öt éves igazgatói kinevezését a Budaker Gusztáv Zeneiskola, illetve Nemesné Erdősi Tímea igazgatói kinevezését a Béri Balog Ádám Általános Iskola élére. Újabb öt évre bizalmat kapott a testülettől Révész József múzeumigazgató.
Dr. Hang Dóra, Kőszeg város 3. számú felnőtt körzetének háziorvosa anyai örömök elé néz, tartós helyettesítését 2018. május 7-től Dr. Pusztai Gergő, Dr. Nagy Csaba és Dr. Koczor Gábor látja el. A helyettesítés időtartama alatt a 2. és a 3. körzet rendelési ideje is megváltozik!
A képviselők meghallgatták és elfogadták az Írottkő Natúrparkért Egyesület és a Tourinform, valamint a Szociális Gondozási Központ 2017. évi beszámolóját, illetve az Önkormányzat 2017. évi belső ellenőrzési jelentését.