FELHÍVÁS

A VÁROS BORA

Kőszeg Város Önkormányzata és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház „A VÁROS BORA” címmel pályázatot hirdet kőszegi bortermelők részére.

FELHÍVÁS
A VÁROS BORA

Kőszeg Város Önkormányzata és a
Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
„A VÁROS BORA”
címmel pályázatot hirdet kőszegi bortermelők részére.

A pályázat célja:
- a szőlőtermesztési és borászati hagyományok ápolása
- a kőszegi bor hírnevének öregbítése
- a város nevéhez kapcsolható termék népszerűsítése
- az ünnepi alkalmak és nemzetközi kapcsolatok reprezentatív ajándékozásának megkönnyítése
- a győztes gazda borértékesítésének és bormarketingjének segítése
A pályázat feltételei:
- nevezhet mindazon kőszegi borosgazda, illetve pincészet, aki a benevezett kőszegi termőhelyről származó borból legalább 500 liter értékesíthető mennyiséggel rendelkezik és e bormennyiségből a kóstoláskor tapasztalttal megegyező minőséget tud biztosítani a Kőszegi Szüret 2017. évi rendezvényéig
- 2016. szeptember 15-én 12 óráig fent nevezett minőségű és mennyiségű borból benevez a versenyre, melyet a mintavevő bizottság előtt a később lezárásra kerülő hordóból vételez és tölt meg 3 palackot lezárva, illetve az adott mennyiségű lepalackozott borból 3 palack kiválasztását és lezárását a kijelölt napon lehetővé teszi.
- A mintavétel várható időpontja: 2016. szeptember 16.
- Egy gazda több borral is nevezhet
- 2016. szeptember 15-ig, benevezett boronként 2.500.-Ft-ot
a Művelődési Központban befizet nevezési díjként

A győztes kiválasztása:
- a nevezett borokból 2016. szeptember 22-én 18.00 órától Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete választja meg, a borversenyek lebonyolításának megfelelő módszerrel


Díjazás:
- a győztes bor egy évig viselheti A VÁROS BORA címet
- a győztes gazda a Kőszegi Szüret kézműves vásárán 2016. szeptember 23-tól 25-ig a várostól ingyen kapott standon mérheti borát
- a győztes borból Kőszeg Város Önkormányzata legalább 300 palacknyi mennyiséget vásárol termelői áron, és gondoskodik a megfelelő címke és csomagolás elkészítéséről, melyen a gazda neve is feltüntetésre kerül.