Felhívás

A Kőszegi Liszt Ferenc Társaság megalakítására és működésére!

Barátsággal várunk minden igaz zeneszeretőt, aki 2018. szeptember 27-én 18.00 órától az Európa Házban (Chernel u. 14.) társunk kíván lenni abban, hogy a Liszt Ferenc Társaság országos elnöke, Király Csaba zongoraművész szíves közreműködésével és kísérő koncertjével megalakítsuk a Kőszegi Liszt Ferenc társaságot.

Felhívás
a Kőszegi Liszt Ferenc Társaság megalakítására és működésére!

Barátsággal várunk minden igaz zeneszeretőt, aki 2018. szeptember 27-én 18.00 órától az Európa Házban (Chernel u. 14.) társunk kíván lenni abban, hogy a Liszt Ferenc Társaság országos elnöke, Király Csaba zongoraművész szíves közreműködésével és kisérő koncertjével megalakítsuk a Kőszegi Liszt Ferenc társaságot.
Célunk, hogy a közeli Doborjánban született európai hírű magyar zeneszerző emlékét ápoljuk, munkásságának bemutatását Kőszegen és a térségében előmozdítsuk, és mindennek részeként, Liszt Ferenc 1846. szeptember 27-i kőszegi fellépését és díszpolgárrá avatását minden évben méltó módon megünnepeljük!
A tagsági szándékát kérjük, előzetesen szíveskedjen jelezni a 06.94.200.524-es telefonszámon vagy az izabella.szasz@iask.hu email címen, illetve ugyanitt további információkkal (belépési nyilatkozat, tagdíj stb.) állunk szíves rendelkezésükre. Honlap: www.lisztsociety.hu

A Liszt Ferenc Társaság bemutatkozása:
A nagy magyar zeneszerző és zongoraművész nevét viselő Liszt Ferenc Társaság több, még a Mester életében formálódó kezdeményezés után, 1893- ban alakult. A második világháborúig kisebb-nagyobb szünetekkel működött. 1973-ban, pártfüggetlen egyesületként újjászületett. A rendszerváltás óta független, önálló, magyar kultúraápoló civil egyesület.
Elnöke: Király Csaba zongora- és orgonaművész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar zongora- és orgonatanára, habilitált egyetemi docens. Főtitkára: Rozsnyay Judit
Budapesti központján kívül csoportjai működnek Pécsett, Sopronban, Szegeden, Szekszárdon és Kabán. Taglétszáma összesen 623 fő.
A Társaság célja: Liszt Ferenc életművének, személyiségének megismertetése, nemes eszméinek ápolása és terjesztése.
Programok: klubnapok, ismeretterjesztő előadások, hangversenyek, ünnepi Liszt születésnapi hangverseny a Zeneakadémia Nagytermében, évente a Nemzetközi Liszt Ferenc Hanglemez Nagydíj kiírása és megszervezése, a Liszt magyar szemmel c. lap kiadása, évi két körlevél.
Nemzetközi kapcsolatok: A Társaság a világ számos testvértársaságával tart kapcsolatot és az újak megszervezését segíti. Liszt Társaságok működnek Európa számos országában, Észak- és Dél-Amerikában, Ausztráliában, Japánban.
A Liszt Ferenc Társaság tagjai a Társaság klubestjein ingyenesen, más programjain kedvezménnyel vehetnek részt. Társaságunkba belépni kívánóknak az Alapszabály, valamint a tagsági belépési nyilatkozat letölthető a Társaság honlapjáról.
ÉVES TAGDÍJAK: Nyugdíjas, diák: 1500 Ft, felnőtt: 3000 Ft. Pártoló tag, aki a tagdíj minimum háromszorosát fizeti be.
Központi iroda: LISZT FERENC TÁRSASÁG Budapest, Vörösmarty u. 35. II. emelet; Tel: (06-1) 342 1573, E-mail: lisztferenctarsasag@gmail.com. Website: http://www.lisztsociety.hu