Fitt-Box lányok sikere Törökországban

Szeptember 17-27 -ig a törökországi Ordu városába rendezték meg a Női Junior és Ifjúsági Európa-Bajnokságot. Összesen 16 ország 160 sportolója versenyzett Orduban. A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesületből három junior versenyző Lakotár Hanna(48 kg),Finesz Kamilla(54 kg),Hámori Luca(60 kg) és két edző Varsányi Áron,Finesz Ernő volt a csapat tagja.

Szeptember 17-27 -ig a törökországi Ordu városába rendezték meg a Női Junior és Ifjúsági Európa-Bajnokságot. Összesen 16 ország 160 sportolója versenyzett Orduban. Ha az érmek számát nézzük, a 15 tagú magyar küldöttség jól teljesített, hiszen kilencen felállhattak a dobogóra. A küldöttség összesen három ezüst- és hat bronzéremmel tért haza. Az utánpótlásért felelő Ancsin Katalin vezetőedző szerint néhány érem lehetett volna fényesebb is, ám összességében elégedetten az eredményekkel.A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesületből három junior versenyző Lakotár Hanna(48 kg),Finesz Kamilla(54 kg),Hámori Luca(60 kg) és két edző Varsányi Áron,Finesz Ernő volt a csapat tagja.
Finesz Kamilla a nyolc közé kerülésért egyhangú pontozással verte a harcias grúz Lili Jumalit.A negyeddöntőben az angol Elise Jacqueline Glynn ellen mérkőzött az éremszerzés reményében.A kiélezett csatában a bírák sajnos az angol lányt látták jobbnak,bár sokak szerint Kamilla volt a jobb,így az előkelő 5.helyen zárta a versenyt.
Lakotár Hanna a sorsolásnak köszönhetően a negyeddöntőben kezdett,ahol az angol Chloe Watsonnal találkozott.Hanna átlépte a saját árnyékát,és nagyon jó teljesítménnyel győzte le az erős,technikás angol lányt.Az elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes török Beyza Saracogluval találkozott Hanna,és végig nagy nyomást gyakorolt ellenfelére,ő volt az aktívabb,de a török lány ütött hangsúlyosabbakat,a nagy küzdelem végén a hazai versenyző nyert,de Hanna kezét is felemelhették volna.Európa-Bajnoki 3.hellyel zárta első nemzetközi megmérettetését.
Hámori Luca is a negyeddöntőben kezdte a versenyt a sorsolásnak köszönhetően,ahol az ukrán Yuliia Marushkevychhel találkozott,ahol nagy csatát láthatott a közönség,ahol végig Luca irányított,és a harmadik menetben számolni is kellett ellenfelére.Egyhangú pontozással jutott be az elődöntőbe,ahol a török Gozde Nur Sonmez következett.A hazai lány nagy buzdítást kapott,és a döntőbe jutás tétje egy kicsit görcsössé tette a kőszegi versenyzőt az első menetbe,de a második,harmadik menetben sikerült rendezni a sorokat és fölénybe kerülni,és a nagy csata végén Luca került a döntőbe.Az erős,nagyon képzett orosz Nune Asatrian volt a döntőbeli ellenfél.Az első menetben egy picivel Luca volt a jobb,aztán a második menetben egy összefejelés követően,sérülést szenvedett a szeme alatt,ami rá is nyomta a bélyegét a folytatásra,nem találta az orosz ellenszerét.A harmadik menet végén még sikerült Lucának egy kis mezőnyfölényt szereznie,de ez már kevés volt a győzelemhez.Élete első nemzetközi versenyén,három kemény mérkőzéssel a háta mögött sikerült Európa-Bajnoki ezüstérmet szereznie.
-Elégedett vagyok a lányok teljesítményével,és nagyon büszke vagyok rájuk!Kevés,vagy nemzetközi tapasztalat nélkül is felvették a versenyt a jóval rutinosabb,erősebb versenyzőkkel!Benne volt a levegőben a jobb eredmény is,de így is elégedettek vagyunk,a hibákat látjuk,tudjuk min kell változtatnunk,és nyomjuk tovább,hogy jövőre még jobbak legyünk!!!Örülök,hogy kint lehettem versenyzőimmel a versenyen!
Varsányi Áron
a képen Hámori Luca