General Harmony Singers

2019. április 24-én, szerdán, 18.00 órakor ad szórakoztató ünnepi hangversenyt az énekegyüttes a Jurisics Vár lovagtermében.

General Harmony Singers 1991 óta működik Szombathelyen. Az énekegyüttes egy különleges, Magyarországon ritkán hallható zenei stílust képvisel, mely stílus lényege:
- Különböző zenetörténeti korszakok és zenei irányzatok eredetileg hangszeres zenéinek feldolgozása és előadása hangszerek nélkül, kizárólag énekhangon.
E ritkán hallható stíluson túl a hangszerimitációk, s az eredetitől gyakran eltérő előadásmód teszi különlegessé az együttes hangzását.
Repertoárjuk a reneszánsztól egészen napjaink pop-zenéjéig terjed, magába foglalva a barokk, a klasszika, a romantika hangszeres zenéit, örökzöldeket, jazz-darabokat, Beatles-slágereket és egzotikus népzenei feldolgozásokat.
Mint azt koncerttapasztalataik is igazolják, e széles repertoárral az együttes képes minden korosztály zenei igényét kielégíteni önálló hangversenytermi koncerteken éppúgy, mint templomi koncerteken, szállodák kulturális programjában, és egyéb rendezvényeken.
1993-ban a Kisteleki Nemzetközi Szórakoztató Kórus-zenei Fesztiválon "KIEMELT NÍVÓDÍJAT" kapott az együttes (zsűrielnök: Gonda János).
részlet repertoárjukból: https://www.youtube.com/watch?v=JlL4XR9q_0w