Kőszeg Város Hivatalos Honlapja

Hámori Ádám bronzérmes

Debrecen- Hámori Ádám, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósa bronzéremmel zárta a 61. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékversenyt.

Debrecen- Hámori Ádám, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósa bronzéremmel zárta a 61. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékversenyt.
A Bocskai ökölvívó-emlékverseny népes nemzetközi mezőnyében a kőszegi Hámori Ádámképviselte egyedül a vasi színeket. A 91 kilós súlycsoportba 11 bunyós nevezett. Szerdán Hámorinak nem kellett ringe lépnie. A csütörtöki elődöntőben viszont a riói olimpiát is megjárt kínai Fengkai Yu várt rá. A beszámolók szerint a nap egyik legforróbb hangulatú mérkőzését vívták. Hámori óriási adok-kapokba keveredett ellenfelével - az ázsiai bokszolót a második menet végén megintették. Ádám bírta a tempót, óriási elszántsággal végig gyötörte ellenfelét, végül 5-0-s pontozással biztosan győzött. Az pedig gyorsan kiderült, hogy a pénteki elődöntőben sem fog unatkozni, ugyanis egy Rióban úgyszintén szerepelt öklöző, a lengyel Európa-bajnoki ezüstérmes (2015) Igor Jakubowski került az útjába.

A pénteki mérkőzést remekül kezdte Hámori, ám a második menetben rutinosabb, esélyesebb ellenfele fölé kerekedett, egy tarkóütés után számolni kellett a vasi bunyósra - lengyel riválisát nem intették meg a tarkóütésért. A harmadik negyedben Hámori ismét összekapta magát, egyértelműen riválisa fölé nőtt, ám 10 másodperccel a vége előtt
mélyütésért megintették, ezzel elbukta a kiélezett meccset. Két bíró döntetlenre hozta az összecsapást, háromnál a lengyel nyert.

- Nagyon bosszúsak vagyunk. Az biztos, hogy Ádám nem élvezte a hazai pálya előnyét, az orosz mérkőzésvezető érdekes felfogásban bíráskodott - füstölgött Varsányi Áron, Hámori Ádám trénere, a Fitt-Box vezetőedzője. - A közönség is mellettünk állt - hiába.A szabályok szerint nem kellett volna inteni,és akkor nem vonnak le tőle pontot,és ő nyer. A lényeg az, hogy Ádám jól bokszolt, bizonyította, hogy a 91 kilós súlycsoportban is fel tudja venni a versenyt az erősebb, előzetesen esélyesebbnek ítélt nemzetközi ellenfelekkel. A bronzérem is szépen csillog, de egyelőre emésztgetjük a történteket.