Így döntöttek a képviselők

a 2016. augusztus 25-én és szeptember 15-én megtartott ülésükön

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az első napirendi pontban a településrendezési eszközök III. számú módosításának végső elfogadásáról döntött. Ennek előzményét a június 30-i ülésen elfogadott határozat tartalmazza.

„Így döntöttek a képviselők a 2016. augusztus 25-én megtartott rendes és szeptember 15-én megtartott rendkívüli ülésükön”

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az első napirendi pontban a településrendezési eszközök III. számú módosításának végső elfogadásáról döntött. Ennek előzményét a június 30-i ülésen elfogadott határozat tartalmazza. A településszerkezeti tervben módosult pld. az intermodális csomópontra, a piac és környékére, a Velemi utca és a TESCO körforgalmat összekötő tervezett gyűjtő útra és környezetére, valamint a Kastélykert lakóparknak területére vonatkozó szabályozás. Ezzel párhuzamosan a képviselő-testület módosította a Helyi Építési Szabályzatról szóló 33/2014. (X. 3.) önkormányzati rendelet is. Ez utóbbi hatályba lépésnek a napja: 2016. szeptember 12.

A második napirend pontban a képviselők a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium kollégiumi épületében lévő zuhanyzó rendbehozatalával foglalkoztak, ahol még 2014. januárjában volt csőtörés. Akkor a kár elhárítása megtörtént, de a helyreállítás nem. Az iskolák fenntartását és működtetését végző KLIK felajánlotta, hogy a szükséges összeg 50%-át átvállalja. Bár felmerült, hogy ez a működtető vagy a tulajdonos feladata, mindkét fél összefogására van szükség ahhoz, hogy a probléma megoldódjon. Végül a képviselők az árajánlatot tartalmazó 2,5 millió Ft összeg felét vállalták az önkormányzat részéről. A munkákra a vállalkozó, a KLIK és az önkormányzat háromoldalú szerződést fog kötni.

A 3/a. és 3/b. napirendi pontban a képviselők módosították a 2016. évi költségvetésről szóló rendeletet, valamint elfogadták a 2016. I. félévi beszámolót. Bognár-Varga Szilvia tájékoztatást adott arról, hogy a központi támogatások változásait, a tavalyi év zárszámadásából adódó tételeket, az intézményeket érintő pályázati pénzeket valamint a képviselő-testület I. félévben hozott döntéseit vezették át a rendeleten. A módosításba bekerült egy rézsűvágó gép beszerzése is (3,9 m Ft értékben), amely a városüzemeltető kft. zöldfelület kezelési feladatait fogja segíteni. Az I. félév gazdálkodásáról megállapítható, hogy az önkormányzat stabilan működött, a fejlesztések területén viszont csak a II. félévben várhatóak számlák beérkezése és kifizetése.

A 4. napirendi pont keretében a képviselők a Vas megyei Temetkezési Kft. ügyvezetőjének Kiskós Ferencnek a tájékoztatását hallgatták meg a temetkezési tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról. Az igazgató úr elmondta, hogy társaságuk mindent megtesz annak érdekében, hogy kegyeleti közszolgáltatást a város lakossága számára méltó körülmények között végezze. A kőszegi két temető tekintetében veszteségesen üzemelnek, ugyanis évente mintegy 7,5 millió, a szerződésük 4 évét tekintve pedig több mint 20 millió Ft-os veszteségük van. Ezért kérte az önkormányzatot, hogy – ha lenne rá anyagi lehetősége – segítse meg őket azzal az összeggel, amelyet ők szednek be (pld. sírhelymegváltási díjak, stb.) és utalnak át az önkormányzat számára. Rába Kálmán ellentmondásosnak érezte a helyzetet és a veszteség pótlását, hiszen amikor a társaság megnyerte a közbeszerzést, nyilván úgy adtak be a közbeszerzési eljárás során ajánlatot, hogy előtte kiszámolták az üzleti tervüket. Huber László polgármester szerint a képviselő-testület akkori döntésében fontos szerepet játszott a temető biztonságos üzemeltetésének megmaradása, hiszen a jelenlegi szolgáltató több évtizede van jelen a kőszegi temetőben, ismeri annak minden zegét-zugát. Ismét felmerült az új temető építésének szükségessége. A képviselők elfogadták a tájékoztatót, de a társaság kéréséről – az anyagiakra vonatkozóan – a jövő évi költségvetés ismeretében fog visszatérni.

A következő napirendi pontban Kovács István a Kőszegi Városüzemeltetési Kft. igazgatója tájékoztatta a jelenlévőket a hulladékgazdálkodás jelenlegi helyzetéről. Az igazgató úr elmondta, hogy az ágazatban továbbra is nagy a bizonytalanság. A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás – melynek Kőszeg is alapítója – sorsa kétséges, nem tudja megkezdeni a működését, jóllehet már eszközöket is szerzett be. Ezek között van egy olyan nagyteljesítményű aprítógép is, amely a zöldhulladék feldolgozását tenné lehetővé és ez Kőszegnek is fontos lenne. A társulásnak a szelektív hulladékgyűjtésben is lenne szerepe, válogatót is létesítettek már Szombathelyen, de a munkaszervezetet nem tudják létrehozni. A városüzemeltető kft.-nek ennél nagyobb gondot jelent az, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) hivatalosan ugyan április 1-től megkezdte a működését, de még mindig nem került meghatározásra az az összeg, amit a szolgáltatás ellentételezéseként kapnak. Mivel a Zrt. április óta nem is számlázik, azóta a kőszegi társaságnak a hulladékgazdálkodásból bevétele sincs. Lehetőség volt ugyan a II. negyedévi előleg megkérésére, de ennek is csak 38%-át kapta meg a kft, ami még az állam felé fizetendő lerakási járulékot sem fedezte, így a kötelezettségeiket más bevételek terhére kellett teljesíteniük. Rába Kálmán szerint újfent bebizonyosodott, hogy amit centralizálnak, ahhoz nem szabad túl sok reményt fűzni. A hulladékgazdálkodási „csúcsszervet” 4 hónapja sem tudták „tetszhalott állapotából talpra állítani”, jóllehet éppen az volt a célja hogy ez a terület biztonságos és folytonos legyen. Kiss Péter kiemelte: a lakosság figyelmét fel kell hívni arra, hogy az április óta elmaradt számlákat utólag biztosan mindenki meg fogja kapni, fel kell készülni a nagyobb összeg kifizetésére. Minden hozzászóló elismerte, hogy a Kőszegi Városüzemeltető Kft. a nehézségek ellenére működőképes maradt, maximálisan ellátják a feladatukat és a képviselők a beszámolót egyhangúlag hagyták jóvá.

Ezután a Kőszegi Települési Értéktár 2016. I. félévi tevékenységéről szóló beszámolót hallgatta meg a képviselő-testület. Révész József múzeumigazgató, a helyi értéktár elnökeként tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a megyei értéktár elsőként a Szőlő Jövések Könyvét terjesztette fel a kiemelt nemzeti értékek nyilvántartásába. Ezen túl, megpróbálják a leghíresebb kőszegi könyvhöz kapcsolódó hagyományt is felterjeszteni a hungarikumok sorába, ez az eljárás is elindult. Problémaként jelezte, hogy az értéktár dönt ugyan a kőszegi javaslatok felvételéről vagy elutasításáról, viszont a listán szereplő értékek szakmai kidolgozása, dokumentációjuk elkészítése már anyagi vonzattal jár. Ugyanis mindenki tudja itt Kőszegen, hogy mit jelent pld. „Chernel István szellemi öröksége”, de ezt úgy kell ledokumentálni, hogy a nemzeti értéktár tagjai számára is érthető legyen, miről is van szó. Básthy Béla módosító indítványként javasolta, hogy az ehhez szükséges források előteremtéséhez keresni kell pályázati támogatásokat is. A képviselő-testület ezzel együtt hagyta jóvá a Kőszegi Települési Értéktár Testület beszámolóját.

A 7. napirendi pontban négy civil szervezettel kötendő új feladatátvállalási és ingatlanhasználati szerződést hagyott jóvá a képviselő-testület. Tavaly október 1-től hatályos ugyanis az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló, új „Civil Szabályzat”. Az ebben foglaltak miatt indokolttá vált a jelenlegi megállapodások felülvizsgálata, továbbá a képviselő-testület egy februári határozatával el is rendelte ezt. Első körben a Kőszegi Testvérvárosi Egyesülettel, a Kőszegfalvi Sportegyesülettel és a Fitt-Box Ökölvívó Egyesülettel kötendő feladatátvállalási megállapodást valamint utóbbi két egyesület esetében ingatlanhasználati szerződést is jóváhagyott a képviselő-testület.

Ebben az évben már többször szóba került a képviselő-testületi üléseken a Kőszegi Sportegyesület által felhalmozott közüzemi díj tartozások ügye. Az E-ON mintegy 1,9 millió Ft tartozást tart nyilván mind Kőszegi Sportkör, mind Kőszegi Sportegyesület néven. A tartozás kiegyenlítése érdekében több felszólítás is íródott, végül a képviselő-testület a májusi határozatával azt is elrendelte, hogy a KSE addig nem kaphatja meg a 2016. évi költségvetésben jóváhagyott 3,9 millió Ft-os támogatást, amíg a közüzemi tartozásait nem rendezi. Ez az állapot viszont azt jelentette, hogy a KSE szakosztályai – azaz a sportolók – lettek a szenvedő alanyai a helyzetnek, mert nem juthatnak hozzá a város sportcélokra adott támogatásához. Ezért hosszas mérlegelés után arra jutott a város vezetése, hogy a KSE számára – az önkormányzat tulajdonában álló ingatlant érintő – kintlévőségek fedezetére 1.9 millió Ft céltámogatást nyújt a KSE-nek, határidőt szabva a tartozás kiegyenlítésére. A befizetés igazolása után egy összegben kerülne átutalásra a költségvetési rendeletben megszavazott támogatás úgy, hogy az egyesület idei évi működési támogatásából visszavonásra kerülne 1 millió Ft, a 2017. évi támogatásból pedig a fennmaradó 932.706.- Ft. Az ülésen többször felmerült az egyesületi felelősség kérdése, végül a képviselők jóváhagyták a beterjesztetett javaslatot.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat a települési és megyei önkormányzatok pályázati támogatása a felsőoktatásban tanuló, helyi lakos fiatalok részére. Kőszegen a felsőoktatásban tanuló hátrányos helyzetű tanulók számára jelenleg ez az egyetlen támogatási forma nyújtható. Az önkormányzat 2003. óta eddig minden évben csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj-pályázathoz, így a 2017. évi pályázati csatlakozást is jóváhagyta a képviselő-testület, továbbá módosította az erről szóló önkormányzati szabályzatot is.

Minden évben az augusztusi ülésen kerülnek áttekintésre az adott költségvetési évre tervezett vagyonhasznosítási bevételek időarányos teljesítése. Az egyéb ingatlanok esetében a 36 millió tervezett bevételhez képest 17 millió Ft, lakások esetében a tervezett 20 millió Ft-os összeghez képest mintegy 14,5 millió Ft képződött. A képviselők a tájékoztatót tudomásul vették.

Már a június 30-i ülésen is volt szó a Kőszegi Címerpajzs Plusz Kft. kérelméről. A társaság a Bersek iskola mellett, a Kőszeg, 2229 hrsz-ú ingatlanon 16 lakásos társasház megépítését tervezi, amely területen a kötelezően előírt parkolókat nem tudja kiépíteni, ezért kérvényezték a parkolók részben önkormányzati közterületen – azaz a Mol benzinkút melletti volt játszótér területén – történő kialakítását. A képviselő-testület 2016. június 30-i ülésén kérte a társaságot, hogy jelöljön meg olyan ingatlanokat, amelyek az önkormányzatnak biztosítékul szolgálhatnának. A kft. által megjelölt 3 ingatlant, a képviselők pedig ezeket elfogadta biztosítékul azzal, hogy a területre egységes parkoló építési terv készüljön, amelyet az önkormányzattal együttműködve kell kidolgozni. A parkoló építésről szóló megállapodás a képviselő-testület szeptemberi ülésére kerül újra előterjesztésre.

12/a. és 12/b. napirendi pontokban a 7154 hrsz-ú és a 7432/2 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonásáról volt szó. Ezeket azzal a feltétellel hagyta jóvá a képviselő-testület, hogy a rendezési tervnek megfelelő telekmegosztások történjenek meg.

A 13. napirendi pontban a képviselő-testület a Bechold István Természetvédelmi Látogatóközpont épületére vonatkozó ráépítési és földhasználati szerződést hagyta jóvá, amire a földhasználati jog bejegyzés miatt van szüksége az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának.

A következő napirendi pontban ismét egy olyan téma következett, amely már többször szerepelt napirenden: a Kőszegen épülő jéghoki pálya ügye. Az önkormányzat 2014. június 20-án kötötte meg a használati és ráépítési megállapodást a Vasi Jégkorongért Alapítvánnyal, amely tartalma szerint az alapítvány – mint használó – az önkormányzati tulajdonában lévő, a Balog iskola mögötti ingatlanon jégkorong- és görhoki pályát valósít meg és üzemeltet. A korábbi megállapodást a felek többször módosították a megvalósítási határidő tekintetében. Az alapítvány elnöke most ismételten az önkormányzathoz fordult a határidő módosítása miatt, mert továbbra is meg kívánja valósítani a létesítményt, hiszen eddig is jelentős összeget fordított már rá. Az építtető kérte továbbá, hogy a jelenleg hatályos megállapodás az Unicum Kft. elnevezésű gazdasági társasággal kerüljön megkötésre, e tekintetben már a részére kiadott építési engedély jogutódlását is kezdeményezte az eljáró hatóságnál. Az építtető személyében történő változást, valamint a határidő módosítást tekintve a korábbival azonos feltételeket szabva készült el az új megállapodás, amelyet a képviselő-testület el is fogadott.

A VASIVÍZ Zrt. idén is benyújtotta mind az ívóvíz ellátásra, mind a szennyvíz ágazatra a 15 éves „gördülő” fejlesztési tervét, amit a képviselők ezúttal is jóváhagytak. Maga a gördülő fejlesztési terv két részből tevődik össze: egyrészt felújítási és pótlási tervrészből másrészt beruházási tervrészből. A terveket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz kell benyújtani.

A 16. napirendi pontban a Metál Hungária Holding Zrt. kérését tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület, mert társaságuk meg kívánja vásárolni Szombathelyen, a Jávor utcában található 7999/6 hrsz-ú „kivett vízkút” megnevezésű ingatlant, amely 2015. évben 36 önkormányzat tulajdonában került. Korábban a kút a Vasivíz Zrt. tulajdonában és üzemeltetésében állt, azonban miután bezárták, átadták tulajdonba az önkormányzatoknak. Az ingatlan vételára 1.100.000,-Ft, így értékesítés esetén Kőszeg Város Önkormányzatának 99/1000 tulajdoni hányadára 108.900,-Ft jut majd.

A 17. és 18. napirendi pontban két rendkívüli előterjesztést tárgyalt meg a képviselő-testület, mindkettő előzménye a májusi ülésre nyúlik vissza. Akkor került jóváhagyásra a „Helyi foglalkoztatási együttműködések” c. pályázat benyújtásának jóváhagyása, továbbá az ahhoz szükséges konzorciumi megállapodás előkészítésére, valamint a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére vonatkozó megbízás. A projekt címe: Észak-Vasi Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködés (paktum), időszaka: 2017. január 1. - 2020. december 31.-ig tart majd. A konzorciumi megállapodásban a következő felek vesznek részt: Kőszeg Város Önkormányzata, Vas Megyei Kormányhivatal, Vas Megye Önkormányzata, Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. Az együttműködő felek örömmel vették, hogy Kőszeg Város Önkormányzata a konzorciumvezető (gesztor) szerepét vállalta. A felek között létrejött konzorciumi együttműködési megállapodást a kőszegi képviselő-testület is jóváhagyta, így azt a beadandó pályázati dokumentáció része lesz.
Ugyancsak a májusi ülésen született döntés arról, hogy az önkormányzat – KEHOP program keretében – napelempark létrehozására kiírt pályázaton kíván részt venni és a képviselők megbízták a polgármestert az előkészületek elvégzésével. Ennek – és a beszerzési szabályzatnak – megfelelően a szükséges tervek elkészítésére és a pályázati anyag előkészítésére ajánlatokat kért be a hivatal. A megadott határidőre 3 db érvényes ajánlat érkezett be, ezek közül a legelőnyösebb ajánlatot a Domober Mérnöki Iroda Kft. tette. Így ők készíthetik elő a pályázati dokumentációt – viszont ellenszolgáltatást csak nyertes pályázat esetén kaphatnak.

Az ülés végén három vagyonügy megtárgyalása volt még hátra. Az első keretében 3, olyan ingatlan további sorsáról döntöttek a képviselők, amelyek liciteljárás keretében többször is meghirdetésre kerültek ugyan, de végül eladni nem sikerült őket. Ezek között egy lakás van: a Rohonci u. 46/B. fszt. 1. szám alatti 67 m2 nagyságú lakás, melyről úgy döntött a képviselő-testület, hogy piaci alapon kell bérbe adni. A 2975/78 hrsz-ú, 1831 m2 nagyságú, beépítetlen területre vonatkozóan az ingatlan megosztását, majd az azt követő értékesítését rendelték el a képviselők, a 2975/82 hrsz-ú, 939 m2 nagyságú beépítetlen terület esetében pedig szintén a terület megosztásáról, majd a szomszédok részére történő vételi felajánlásról döntöttek.
A Felső krt. 10. fszt. 1. szám alatti 50 m2 nagyságú, megüresedett lakásra vonatkozóan a képviselő-testület szintén a piaci alapon történő bérbeadás mellett döntött.
Végül – utolsó előterjesztésként – a képviselők a Nemezgyár Kft. kérelmét tárgyalták meg, ugyanis a társaság értékesíteni kívánja a Kőszeg, 1111/B/1 hrsz-ú 1897 m2 nagyságú, üzem megnevezésű ingatlant, amelyre Kőszeg Város Önkormányzata javára elővásárlási jog került bejegyzésre. A hatályos HÉSZ elővásárlási joggal terhelt földrészletek jegyzékében a tárgyi ingatlan új munkahely teremtés céljából szerepel. Az előterjesztés mellékletét képező adásvételi szerződés tervezet tartalma szerint az eladó az ingatlant 23 millió Ft összegben kívánja értékesíteni a vételi ajánlatot tett Zöld-Alpokalja Ingatlanhasznosító és Tanácsadó Kft. részére. A képviselő-testület – az augusztus 25-i ülés utolsó határozataként – nyilatkozott arról, hogy az ingatlan értékesítése kapcsán – a vételi ajánlat tartalmának teljes körű ismeretében – nem kíván élni.

A képviselő-testület fenti ülésén tárgyalt valamennyi döntésre vonatkozó előterjesztés – mellékletekkel együtt – megtekinthetőek itt:

http://www.koszeg.hu/hu/onkormanyzat/testulet/ulesek/ules.php?id=244&ev=2016


Szeptember 15-én – 3 sürgős pályázati beadási határidő miatt – rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület.
A képviselő-testület ez évben már kétszer tárgyalta és támogatta az önkormányzatnak az „alpannonia plus” pályázatban önálló partnerként történő részvételét, egyúttal jóváhagyta az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel, mint projektpartnerrel kötendő együttműködési megállapodást is. A pályázat előzetes elbírálását végző monitoring bizottság elhalasztotta a döntését azzal, hogy a projektjavaslatot ismételten benyújthatják a projektpartnerek 2016. szeptember 20-i határidővel – amennyiben a javasolt módosításokat elvégzik. A monitoring bizottság Kőszeg esetében kifogásolta a már a korábbi „alpannonia” projektben megvalósult létesítmények továbbfejlesztését, különösen a Szulejmán-kilátó új tetőszerkezetének megépítését, mely a korábbi, tervezési és/vagy kivitelezési hibák miatt vált szükségessé. Emellett az „alpannonia” szabadidőközpont területén nem támogatják további játszóelemek beszerzését sem. Az előterjesztéshez képest további változatás, hogy a Csónakázó tónál kikerült a tervezett ping-pong asztal létrehozása is, ugyanezzel az összeggel bekerült viszont a Királyvölgyben a 800 éves óriás gesztenyefa törzsének a bemutatása. Az átdolgozás következtében az önkormányzat saját pályázati költségvetése összességében több mint 10 %-al, 73.825.000,- Ft-ra, a pályázati önrész mértéke 3.691.250,- Ft-ra csökkent. Ettől függetlenül, az ülésen többször szóba került az, hogy ez a pályázat előfinanszírozású. Az „alpannonia” I. üteménél ez komoly likviditási problémát jelentett a város számára. Szóba került a hitel felvételi lehetőség is, de ennél sokkal kedvezőbb lehetőséget biztosít az a kormányrendelet, mely szerint EU-s pályázatok esetében kérni lehet az előfinanszírozás lehetőségét. Végül a képviselő-testület a pályázat benyújtását – a módosított tartalommal – elfogadta.
A második napirendi pont is egy határon átnyúló együttműködést célzott meg, melynek célja a térségben a kerékpáros turizmus fejlesztése. A pályázati lehetőség az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program keretében került meghirdetésre és az osztrák magyar partnerekkel együtt kidolgozott projekt a „Veloregio” címet viseli. Az elképzelések megvalósulásával az osztrák határtól egészen Lukácsházáig lehetne kerékpárúton biciklizni. A szombathelyi erdészet is részt vesz a projektben, mert sok olyan erdészeti út van, amely a közúti forgalom elől el van ugyan zárva, de a kerékpáros turizmus számára hasznosíthatóak lennének. Ezen kívül kerékpáros pihenőhelyek, kiadványok és olyan együttműködések szerepelnek a tervezetben amelyek mind-mind a bicikliseket segítik. A pályázat előkészítő munkáit – magyar oldalról – Básthy Béla alpolgármester úr végezte. A finanszírozási háttér itt is hasonló az előzőhöz: 85%-át az EU, 10%-át Magyarország Kormánya biztosítja, továbbá 5% saját erő szükségeltetik hozzá. Mivel ez a pályázat is utófinanszírozású, valamennyi hozzászóló képviselő a város likviditásának megőrzését emelte ki. Plechl Tibor módosító indítványában javasolta, hogy csak akkor vállalja ezt a képviselő-testület, ha az előfinanszírozást biztosítani lehet, mert különben a jövő évi költségvetésben nem marad majd fedezet további fejlesztésekre. Végül ezzel a kiegészítéssel el is fogadták a képviselők a pályázat jóváhagyását.
A 3. napirendi pont előterjesztése is egy pályázat benyújtása miatt íródott. A Szombathelyi Egyházmegyei Projektiroda kereste meg önkormányzatot azzal, hogy együttműködési megállapodással segítse a Szombathelyi Egyházmegye „A pannóniai kereszténység bölcsője, épített és szellemi örökségünk látogatóbarát fejlesztése I. ütem” című turisztikai célú pályázatának megvalósítását. A pályázat a Jézus Szíve Plébániatemplom területén megvalósítandó fejlesztéseket tartalmazza. Az együttműködés keretében Kőszeg Város Önkormányzata vállalja, hogy támogató hozzáállással segíti a pályázati program megvalósítását, illetve részt vesz a vallási turisztikai attrakciók népszerűsítésében és a helyszíneket felkereső turisták számára biztosítandó, a városi turisztikai vonzerők látogatása során igénybe vehető kedvezmények kidolgozásában. A pályázat benyújtásához szükséges együttműködési megállapodást a képviselők jóváhagyták.
A rendkívüli ülés végén a képviselők egy, az október 2-ára kiírt országos népszavazással kapcsolatos állásfoglaló és tájékoztató levelet fogadtak el, melynek minden kőszegi háztartásba történő eljuttatását is elrendelték.

A rendkívüli képviselő-testületi ülésen tárgyalt előterjesztések megtekinthetők itt:

http://www.koszeg.hu/hu/onkormanyzat/testulet/ulesek/ules.php?id=245&ev=2016