Kiugrasztják a nyuszit a bokorból

Szombaton Velemből indul a Kőszegi-hegységbe a hosszútávú tájfutó OB.

Kiugrasztják a nyuszit a bokorból



Szombaton Velemből indul a Kőszegi-hegységbe a hosszútávú tájfutó OB



Március 31-én, 700 versenyző és 400-500 kísérő érkezik egész nagyszombatra a Kőszeg-hegyaljára, hogy 36 kategóriában részt vegyen a Magyar Hosszútávú Tájékozódási Futás Bajnokságon – tudtuk meg Geosits Beatrixtól, a verseny egyik főszervezőjétől, a Vas megyei Tájékozódási Futó Szövetség elnökétől a héten. A főhadiszállás a Velemi Alkotóház területe lesz, ahol minden versenytáv átvezet, így kiváló hely lehet a nézőknek is, akiket nagy számban várnak a rendezvényre. Autókkal úgy tudunk parkolni, ahogy azt a Gesztenye Ünnepen megszoktuk.



11.00 órakor látványos tömegrajttal indul a program, amikor is 150 élsportoló indul egyszerre útra: a lányok 10km-es, a fiúk 15 km-es, míg a 21 év felettiek 23 km-es távot futnak a Kőszegi hegységben.

A legjobbak is 2-3 órát töltenek majd a pályán, míg a többiek átlagosan 3-4 óra alatt tudják majd a távot teljesíteni. Így 11 órától tartósan elkél a segítség, az együttérző drukkolás részükre! Nem véletlenül hívják ezt a távot super long-nak.



A verseny után több csapat, több család, és a magyar utánpótlás válogatott is több napra itt marad a térségben – van aki edzeni, van aki várost nézni, és vannak akik itt ünneplik az egész húsvéti hétvégét!



Sok sikert kívánunk nekik, ahogy a szervezőknek is, hiszen ők, az országos verseny után, az idén júniusban az egész nemzetközi Alpok-Adria térségnek szerveznek tájfutó versenyt Kőszeg-hegyaljára.