KŐSZEGHEGYALJA RÉGÉSZETI ÖRÖKSÉGÉNEK OLVASÓKÖNYVE

Köszönet a mecénásoknak!

Szeptember 16-án, pénteken délelőtt, a Kulturális Örökség napjai (17-18.) előtti napon történt meg a könyv átadása a helyi általános iskolák 6. osztályosai és a középfokú oktatási intézmények 2. osztályos diákjai számára.

Köszönet a mecénásoknak!
Szeptember 16-án, pénteken délelőtt, a Kulturális Örökség napjai (17-18.) előtti napon történt meg a KŐSZEGHEGYALJA RÉGÉSZETI ÖRÖKSÉGÉNEK OLVASÓKÖNYVE átadása a helyi általános iskolák 6. osztályosai és a középfokú oktatási intézmények 2. osztályos diákjai számára. Szombaton a Vas Népe on-line változatában, hétfőn pedig annak nyomtatott verziójában jelent meg Ölbei Lívia írása az ünnepi eseményről.
Ezekben helyszűke miatt nem voltak olvashatók a könyv mecénásainak (mai szóval támogatóinak) nevei, akik a helyszínen történt bemutatásuk után természetesen átvehették az Olvasókönyv tiszteletpéldányait. Nevüket ezért itt és most pótolni szeretném. Hiszen legyen világos: ha nincs az Ő áldozatkészségük, a könyv nem jelenhetett volna meg. Ráadásul Nekik köszönhetően térítésmentesen kapta azt meg a fenti 345 diák, történelem tanáraik, valamint az iskolák könyvtárai, a városi és a megyei köz-, valamint múzeumi könyvtár.
Trifusz Péter művész-tanár egy fillér ellenszolgáltatás nélkül végezte el a könyv nyomdai előkészítését, amit természetesen Ő maga tervezett.
A következők pénzügyi adománya tette lehetővé a nyomdai sokszorosítást:
Déri Károly, Ford Strauss (Szombathely, képviselte: Frank Szabolcs), Markovits András,
Mika Szabina, Wienerberger téglagyár (Budapest – Kőszeg, képviselte: Vég Viktor, Tóth József és Pontyos Gábor), Wurst Sándor, végezetül, de nem utolsó sorban a Kőszegi Városi Múzeum (képviselte: Révész József).
A könyv könyvesbolti forgalomban jelenleg nem érhető el.
Terveim szerint, ha lesznek új mecénások, a jövő évben hasonló nagyságrendben, további diákok lehetnek az Olvasókönyv tulajdonosai. Remélem, hogy gondolkodásmódjuk idővel kitapintható lesz Kőszeghegyalja kulturális örökségének képén.
Ilon Gábor
a könyv szerzője és a Pannon Kulturális Örökség Egyesület (Kőszeg) elnöke