Martin McDonagh: Vaknyugat

A Kőszegi Várszínház az idei évben június 3-tól augusztus 4-ig várja kedves vendégeit a Jurisics vár ódon falai közé. A repertoár színességét jelzi, hogy lesz vígjáték, dráma, komolyzenei koncert, kortárs tánc és operett is.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a június 26-án tartandó Vaknyugat című előadásra is!

A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház közös előadása.

Coleman és Valene, az apjukat nemrég egy különös baleset folytán elvesztett testvérpár egy Isten háta mögötti ír faluban, annak is a legszélén él. A nagy bánat közepette – amelyben a masszív alkoholista helyi pap, Welsh atya szeretne nekik vigaszt nyújtani – mindennapjaik nagy része egymás bosszantásával, hergelésével, átverésével és idegesítésével telik. Mi több: számukra ez maga az élet – mindegy, hogy pástétom leveles tésztában vagy szentszobrocskák vagy képes magazinok vagy hasábkrumplik vagy alkoholtartalmú italok vagy birtok vagy tehenek vagy nők vagy kutyafüle: bármin és bármikor hajba kapnak, összevesznek vagy ölre mennek. Akár a legvégsőkig. Erről szól ez a darab: a bűnről és a szeretetről. Meg arról, hogy van-e élet a halál után? És előtte? Ajánljuk családosoknak és egyedülállóknak, szülőknek és testvéreknek, barátoknak és felebarátoknak, fülig szerelmeseknek és örök ellenségeknek. Főleg embereknek.

Szereplők:
Coleman Connor - RÉTFALVI TAMÁS
Valene Connor - FICZA ISTVÁN
Welsh atya - ALFÖLDI RÓBERT
Kicsilány Kelleher - MÉSZÁROS PIROSKA

Díjak:
THEALTER Fesztivál Közönségdíja (Szeged, 2013) • A VIDOR Fesztivál Capitano-díja Gothár Péternek a legjobb rendezésért és Arlecchino-díja Ficza Istvánnak és Rétfalvi Tamásnak a legjobb férfi színészi alakításért (Nyíregyháza, 2013)

Az előadás időtartama: 2 óra 30 perc, egy szünettel
Jegyár: 3000.-
Esőnap: június 29.

Jegyek rendelhetők személyesen az irodánkban, a 0694/360113-as telefonszámon vagy az info@koszegivarszinhaz.hu e-mail címen.

További információ az előadásokról és a jegyrendelés menetéről: http://koszegivarszinhaz.hu honlapon.