Miénk itt a rét!

2018. május 11-12-én a Madarak és Fák Napja alkalmából a kőszegi Alsó-réten.

Május 11-12-én játékok, feladatok, kalandok várnak a Madarak és Fák napja alkalmából a kőszegi Alsó-réten.

Kisvonattal is érkezhetünk Vas Megye legnagyobb természetvédelmi ünnepére!



A kőszegi Alsó-rét védett terület, páratlanul gazdag élővilággal rendelkezik, virágzik itt a zergeboglár és a szibériai nőszirom, él itt a haris, a berki tücsökmadár és a tövisszúró gébics is. Velünk lesz Tilda, a Látogatóközpont barátságos vándorsolyma – az év madara is!



Egy 2 km-es sétaösvényt kaszálunk a rét fűtengerébe, amely mentén tíz kézzel festett madártábla hirdeti az állomáshelyeket. Az állomásokon izgalmas feladatokkal, természeti élményekkel találkozhatunk. Lehetőség lesz egy rövidebb táv bejárására is, amely közel 1 km hosszú. A kicsik részére kialakított négy állomás játékos formában nyújt igazi természetközeli élményt.



Vas megye legnagyobb természetvédelmi rendezvényének első napján, pénteken az általános iskolák 5 fős, versenyzésre elszánt csapatait várjuk, valamint Kőszeg óvodásai is részt vehetnek a programon. Szombaton a szabadba vágyó családokat, baráti társaságokat várjuk. Az iskolai és a családi verseny legeredményesebb csapatait ajándékokkal jutalmazzuk.



A rendezvény kiemelt helyet foglal el a kőszegi „Erdőbe, rétre, hegyre CSÁBÍT A MÁJUS!” természeti élménynapok rendezvénysorozatban.



Mindkét napon Pananet élményjárat közlekedik a város és a rendezvény helyszíne között, ezen utazva lehetőség nyílik a burgenlandi és nyugat-dunántúli természetvédelmi területek hálózatának megismerésére. Szombaton első indulás 9.30-kor a Károly Róbert térről a kábelgyári parkolóhoz, majd minden óra 30 perckor, utolsó indulás 16.30-kor. Visszaindulás a kábelgyári parkolótól a Károly Róbert térre: 10.00 órakor, majd minden egész órában, utolsó visszaindulás 17.00 órakor. A tanösvényen indított utolsó séta indulási időpontja: 16 óra!

A helyszín a 87-es főútról az OMV benzinkútnál lekanyarodva közelíthető meg.