Natúrpark vetélkedő

Március 11-én immár 6. alkalommal szervezett vetélkedőt az Írottkő Natúrparkért Egyesület. 15 év-15 település volt a címe 2012-ben első vetélkedőjüknek. A 6 év alatt az Írottkő Natúrpark térségből 170 csapatban 1221 jelentkező versenyzett óvodásoktól egészen felnőttekig-családokig.

Március 11-én immár 6. alkalommal szervezett vetélkedőt az Írottkő Natúrparkért Egyesület. 15 év-15 település volt a címe 2012-ben első vetélkedőjüknek. A 6 év alatt az Írottkő Natúrpark térségből 170 csapatban 1221 jelentkező versenyzett óvodásoktól egészen felnőttekig-családokig.

A március 11-i versenyre 8 csapat jelentkezett, a 4 fős csapatokban összesen 32-en versenyeztek. A verseny 4 fordulóból állt és témája a natúrpark(ok) volt(ak).
Mintegy felkészítésképp az országos döntőre a feladatok már nem csak az Írottkő Natúrparkról, hanem a Gerecse, a Vértes, a Szatmár-Beregi, a Körösök völgye, a Hét Patak Gyöngye, a Koppányvölgy, a Pannontáj-Sokoró és a Cserhát Natúrparkokról is szóltak. A fordulókat a versenyben maradt 4 csapat döntője, activity követte.

Az alábbi helyezések születtek:


139 pont, 1. helyezett: A Nagy négyes-ben egy kicsi – dr Nagy László Beszédjavító EGYMI Kőszeg. Nevek: Balázs Krisztián, Máténé Csontár Gyöngyi, Szendiné Kovács Katalin, Kovácsné Marton Erika
119 pont, 2. helyezett: Hegyaljai sólymok. Csapattagok: Kolnhofer Csenge, Ponytos Boglárka, Boros Léda, Kolnhofer Péter, Kolnhofer Kende - Bersek József Általános.Iskola Kőszeg
111.5 pont, 3. helyezett: Mosolygó Vadalmák. Csaapattagok: – Lukácsháza: Szafián Dorottya, Gömbös Luca, Kovács Rebeka, Márczi Renáta
91.5 pont, 4. helyezett: Írott Kavicsok – Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakképző Iskola, Kőszeg. Csapattagok: Trattner Eszter Napsugár, Hingyi Fatima, Hingyi István Barnabás, Barkis Gabriella


További résztvevő csapatok, akiknek gratulálunk a részvételért, helyezésért:
Mormoták – Béri Balog Ádám Iskola, Kőszeg
Mókus őrs – Dr. Nagy László EGYMI Beszédjavító, Kőszeg
Foltos szalamandrák – Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara, Kőszeg
Kabasólymok - Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakképző Iskola, Kőszeg

Az 1-4 csapat díjazása: ajándékkosár/ajándékcsomag volt, az 1-3. helyezettek a Bozsoki Kerekes BT tortáit is elnyerték. A nyertes képviseli az Írottkő Natúrparkot az április 29-i, Kőszegen rendezendő Országos Natúrparki döntőn.

A zsűri tagjai, akiknek köszönet munkájáért:
Kóczián Józsefné, Kóczián Pihenőház, Kőszeg
Varga László erdei iskolai referens, Szombathelyi Erdészeti Zrt, Básthy Béla, Kőszeg Város alpolgármestere, a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke (zsűri elnök).

Mindenkinek gratulálunk és köszönjük minden csapatnak a részvételét, a felkészítőknek/tanároknak pedig irányító munkájukat!

Írottkő Natúrpark

Végezetül, de nem utolsó sorban szeretném felsorolni támogatóinkat is, akik nagyban hozzájárultak a vetélkedő sikeres lebonyolításához, díjazásához!

Kőszeg Város Önkormányzata, Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, Neumeister Gyuláné, Gellén Ágnes, Kóczián Józsefné, Török Rita, Szemerédi Mária, TESCO Kőszeg, Bozsoki Kerekes Bt, Szombathelyi Erdészeti Zrt,Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, CERKA BT, Demeter Ágnes, Takács Péter, Vértes Ildikó, Bíró Brigitta, Kőszegi Városi Múzeum, Tornai Julianna, BIOTÉKA - Neudl Marianna, Kutschiné Naisz Ágota, Tamásné Geröly Mária, Pallósiné, Bakula Márta, Pálinkás Mónika, Bolfán Csaba, Szőnye Péter - Holdfény Liget, Láng József, Bakos György. KÖSZÖNET TÁMOGATÁSUKÉRT!