Nemzetközi Női Ökölvívó Torna

Queen of the Ring

Március 25-26-án a Béri Balog Ádám Általános Iskola sportcsarnokában.

Március 25-26-ig első alkalommal rendezzük meg a Queen of the Ring női nemzetközi versenyt.Hat ország 104 versenyzője fog megmérkőzni egymással,a felnőtteknél 7,az ifjúságiaknál 6,a junioroknál 13 súlycsoportban.Meglepetésünkre a verseny a külföldiek körében népszerűbb,hiszen 56 külföldi mellett,48 hazai versenyző indul.A magyarokon kívül német,osztrák,szlovák,cseh és lengyel csapatok versenyzőit láthatjuk.A verseny lényege,hogy a női versenyzőink növeljék meccsszámukat,és minél több nemzetközi rutint szerezzenek,ezért rendezünk bronzmérkőzéseket is,így rutinosabban léphetnek fel a közelgő világversenyeken. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 6 fővel vesz részt a versenyen,az Európa Bajnoki 3.helyezett Lakotár Hanna junior 52 kg-ba,Pesti Gabriella és a büki szakosztály versenyzője Luif Dorina junior 57 kg-ba,az Európa Bajnoki 2.helyezett Hámori Luca junior 60 kg-ba,a büki Ambrus Viktória junior 66 kg-ba,míg az kétszeres EB 5.Finesz Kamilla ifjúsági 60 kg-ba lép a kötelek közé.A verseny díszvendége Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok lesz.
- Örülök,hogy ilyen sokan neveztek a versenyünkre,mert ez egy nagyon fontos verseny számunkra. Elsődleges cél a rutinszerzés,és ez egy jó felkészítő mérkőzés a Diák Olimpiára,és az Európa Bajnokságra.A lányok felkészülése nem volt akadálymentes,kisebb nagyobb sérülések akadályozták őket,de egyre jobb a formájuk.Jó teljesítményt várok tőlük.
Az elődöntők 25.-én szombaton 14 órakor,a döntők és a bronzmérkőzések 26.-án vasárnap 9 órakor kezdődnek. A helyszín: Kőszeg,Deák Ferenc út 6.,Béri Balog Ádám Iskola Tornacsarnoka
Szeretettel várunk mindenkit! Varsányi Áron