Női-Férfi Ökölvívó Országos Bajnokság 2018

Hámori Ádám országos bajnok

2018.12.04-től 2018.12.07-ig került megrendezésre a Női-Férfi Ökölvívó Országos Bajnokság, Budapesten. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Kőszeg és Bük két versenyzője, Szoták Titusz (64kg) és Hámori Ádám (91kg) szálltak harcba a bajnoki cím elnyeréséért.

Női-Férfi Ökölvívó Országos Bajnokság 2018

2018.12.04.-től 2018.12.07.-ig került megrendezésre a Női-Férfi Ökölvívó Országos Bajnokság, Budapesten. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Kőszeg és Bük két versenyzője, Szoták Titusz(64kg) és Hámori Ádám(91kg) szálltak harcba a bajnoki cím elnyeréséért.

A négy napos megmérettetés első napján már rögtön szorítóba lépett Szoták Titusz, aki az idei évben elsőévesként vett részt a versenyen. Titusz vetélytársa 64kg-ban a nyolc közé jutásért nagy riválisa, a kecskeméti Jakab Alex volt. Versenyzőnk az első menetben több pontosabb találatot vitt be, ez jó kezdésnek ígérkezett. Sajnos a második menetben már nem volt annyira összeszedett e teljesítménye és ezt minden próbálkozás ellenére a harmadik menetben sem tudta már felhozni. Titusz számára így, sajnálatos módón véget ért a Magyar Bajnokság. Szomorkodásra azonban semmi oka! Az idei évben rengetek javult a teljesítménye és sok tapasztalatot szerzett, amelyeket a későbbiekben kamatoztatni tud az elit mezőnyben is!

Hámori Ádám a szerencsés sorsolásnak köszönhetően 12.06.-án az elődöntök keretein belül mutathatta meg tudását. Első ellenfele 91kg-ban a hódmezővásárhelyi Rácz József volt. Ádám a tőle megszokott módon, erősen kezdett. Ennek eredményeként a második menetben számoltak is a másik versenyzőre. A harmadik menet sem hagyott kétségeket, végig Ádám irányította a küzdelmet, ütései pontosabbak és határozottabbak voltak. Versenyzőnk így, egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést, ezzel bejutva a döntőbe. 12.07.-én már az aranyérem volt a tét. A döntő mérkőzésen Ádám ellenfele a debreceni Nagy Bence volt. Az első menetben nagy harc alakult ki a két versenyző között, amelyben az ellenfél bizonyult jobbnak. A második menetben viszont Ádámnak sikerült több, pontosabb találatot bevinnie, ezzel sikerült nagy nyomást gyakorolnia vetélytársára és megfordította a meccset. A harmadik menetben az előzőhöz hasonlóan végig versenyzőnk dominált. A csata végén megosztott pontozással Ádám keze került a magasba. Ennek eredményeként Hámori Ádám megszerezte 6. Magyar Bajnoki címét!!

Varsányi Áron