Országos Mezeifutás Diákolimpia - Gödöllő

2017. április 11.

Tizenhárom fős csapattal vettek részt az idei gödöllői országos döntőn. A második korcsoportos fiúkkal és a negyedik korcsoportos lányokkal csapatban is érdekeltek voltak, míg három egyéni versenyző jutott be a döntőre a III. és IV. korcsoportos fiúknál, V. korcsoportos lányoknál.

A fiatalok kezdték a versenyt, így a II. korcsoportos fiúk álltak rajthoz először az iskolánkból. A rajt nem sikerült jól (az egyik rendező még bent állt a gyerekeink előtt a pályán, amikor elrajtolt a mezőny), így hátulról kellett feljönni a gyerekeknek, úgy, hogy a rajt után 2-300m-rel a pálya indokolatlanul be lett szűkítve és úgy beállt a mezőny, hogy többen ott estek el, ahogy egymásra futottak a gyerekek (ez az összes későbbi futamnál is problémát jelentett). A fiúk végül sorrendben a 30., 61., 64., 71. és 96. (245 indulóból) helyen értek be (Horváth Barnabás, Hóbor Lehel, Marton Lázár, Medvegy András és Pongrácz Alex) , úgy, hogy másodpercenként 4-5 fiú „esett be” a célba. Ezzel a szép eredménnyel a csapat a II. helyezést szerezte meg (41 csapatból), így első mezeifutás érmünket nyerték országos versenyen.
A III. korcsoportos fiúknál Hóbor Zalán a 107. helyen ért célba (224 induló).
A IV. korcsoportos lányoknál Palatkás Annna 41., Gurisatti Jázmin 48., Hóbor Eszter 49., Medvegy Nóra 86. és Doszpoth Piroska 167. helyen (192 induló) ért célba, megszerezve ezzel a III. helyet (33 csapat közül). A lányok így a múlt havi úszó diákolimpia után a mezei futáson is dobogóra állhattak!
A IV. korcsoportos fiúk mezőnyében értük el a legjobb egyéni eredményt, hiszen Schwahofer Balázs nagyon szép versenyzéssel 11. helyezést ért el 230 induló küzül.
A lányok V. korcsoportjában Marton Emese egy öt napos útról hazaérve a 63. helyet szerezte meg 154 induló közül.
Gratulálok mindenkinek ehhez az eredményes versenyzéshez.
Hóbor Péter

Kedden rendezték Gödöllőn az idei Országos Mezeifutás Diákolimpia
Döntőjét melyen a városunkból több dobogós helyezést is elértek az iskolák.
A kép a II.korcsoportos fiú csapatról készült.

A Balog Iskola III.korcsoportos lány csapata is II. helyezést ért el az
Árpád-házi II. korcsoportos fiú csapata szintén. Az Árpád-házi
IV.korcsoportos lány csapata pedig III.lett.