Ostrom-Box

Nagy sikert aratott, nagy neveket vonultatott fel, minőségi bunyót láthatott a közönség a 9. Ostrom Kupa nemzetközi ökölvívógálán.

Nagy sikert aratott, nagy neveket vonultatott fel, minőségi bunyót láthatott a közönség a 9. Ostrom Kupa nemzetközi ökölvívógálán.

A hagyományos, két napos erőpróbán a Fő téren felállított ringben léptek közönség elé a bunyósok. A magyar ökölvívók mellett osztrák és szlovén sportolók tették tették nemzetközivé a mezőnyt. Tizenkilenc egyesület 80 bokszolója vett részt a tornán - az első nap 31, a második napon 26 pár meccselt. Óriási sikert aratott az idei, hamburgi felnőtt világbajnokságra kvótát szerzett válogatott magyar bunyósok bemutató, felkészítő mérkőzése. Balzsay Károly szövetségi kapitány irányítása mellett Kovács Richárd (Nyíregyháza), Harcsa Zoltán (Vasas), és a házigazda Fitt-Box Ökölvívó Egyesület büszkesége, a kőszegi Hámori Ádám mutatta meg, hogy jó erőben, jó formában várja a vb-t. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség is a legmagasabb szinten képviseltette magát Kőszegen, a szövetsége elnöke, a korábbi profi világbajnok Erdei Zsolt volt az Ostrom Kupa vendége. A szervezők minden korosztályban, minden súlycsoportban hirdettek küzdelmet. Több különdíj is gazdára talált. Az első nap a legtechnikásabb versenyző Vili Tanko(KO Galánta),és Németh Gábor (Fitt-Box) lett a legharcosabb bokszoló. A második nap a legharcosabb díjat Bogdán Tibor(Ring SC Kaposvár) kapta,a legjobb külföldi Saidoulev Vis Ali(Bc Anadolu)lett,Buza Rafael (Fitt-Box) érdemelte ki a legtechnikásabb bunyósnak járó elismerést, míg Jankó Krisztiánt választották a legjobb hazai résztvevőnek.A gála fényét emelte Erdei Zsolt elnök úr ,és Bánhegyi Adrienn kötélugró vilagbajnok műsora.
A versenyen díjaztuk az idei Európa-Bajnokságokat megjárt versenyzőinket,díjat kapott Lakotár Hanna(EB 3.hely),Ambrus Viktoria(EB 3.hely),Finesz Kamilla(EB 3.hely),Buza Rafael(EB 5.hely),és Hámori Adam(U22 EB és felnőtt EB 5.hely)a kimagasló sportteljesitményükért.
- Kezdi kinőni magát a rendezvényünk - jelezte elégedetten a szervező Fitt-Box Ökölvívó egyesület vezetőedzője, Varsányi Áron. - Mindent elmond a 9. Ostrom Kupa színvonaláról, a honi versenynaptárban betöltött jelentőségéről, hogy válogatott bunyósokat láthattunk vendégül, valamint a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Balzsay Károly, továbbá a szövetség elnöke, Erdei Zsolt is kíváncsi volt ránk. Egyébként minőségi mezőny, népes létszám jött össze. A sportág kedvelői remek meccseket láthattak ,a világbajnoki indulóink megmutatták tudásuk színe javát,és héhány kifejezetten ügyes vasi bunyóst is láthattak . A legkisebbek közül például a kőszegi Gombai Dominik és a Skorpió tehetsége, Kiss János kapott óriási tapsot a közönségtől. De Buza Rafael, Buza Rómeó és Oláh-Vadász Zoltán is jelezte, hogy komoly potenciál rejlik benne - a Buza testvérek nálunk bokszolnak, Oláh-Vadász Zoltán pedig a Skorpió műhelyében edződik. Mindent összevetve elégedettek lehetünk, a versenyzők, az edzők és a szurkolók részéről is csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, ennek megfelelően jövőre természetesen megrendezzük a jubileumi, 10. Ostrom Kupánkat is.
Fotó:Silye László
cikk: Varsányi Áron