Óvodapedagógiai nyári egyetemet tartottak a városban

Zenei tehetséggondozás az óvodában

Június 14-től 16-ig Kőszegen rendezték meg a 44. Óvodapedagógiai Nyári Egyetemet. A konferencia szerdán 10 órakor kezdődött. Népi játékokkal kedveskedtek a Kőszegi Központi Művészeti Óvoda gyermekei. Produkciójukat vastaps jutalmazta az óvodapedagógusok részéről.

Óvodapedagógiai nyári egyetemet tartottak a városban
Június 14-től 16-ig Kőszegen rendezték meg a 44. Óvodapedagógiai Nyári Egyetemet. Az idei téma: Zenei tehetséggondozás az óvodában volt.
A konferencia szerdán 10 órakor kezdődött, népi játékokkal kedveskedtek a Kőszegi Központi Művészeti Óvoda gyermekei. Produkciójukat vastaps jutalmazta az óvodapedagógusok részéről. Ezt követően Nagy Jenőné elnök köszöntötte a megjelenteket, s örömét fejezte ki, hogy Vas megyében, Kőszegen, egy gyönyörű városban tarthatják meg nyári egyetemüket. Kiemelte: Az óvodában két nagy feladat van, a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása, emellett pedig kiemelten kell foglalkozni azokkal a gyerekekkel, akik valamiben tehetségesek.
Huber László, a város polgármestereként köszöntötte a megjelenteket, s röviden bemutatta a város történetét, valamint a látnivalókat is felsorolta, kedvet csinálva a délutáni kiránduláshoz. Elmondta, a város első óvodáját 1871. július 23-án adtuk át, melyet Erzsébet királynőről Elizabethinumnak nevezték el és vallásfelekezeti hovatartozástól függetlenül 3-6 éves gyerekeket vettek fel. Kiemelte: szép hivatás az óvodapedagógusoké, de egyben nagy felelősség is. A foglalkozások, melyeket tartanak, hozzájárulnak az óvodás gyermek személyiségének az alakulásához. Ez egy életre szóló elköteleződést jelenhet a gyermek számára, melynek az alapjait Önöktől kapják.
A konferencia első napján előadásokat hallhattak a jelenlévők, délután a helyi óvodákba látogattak el. Csütörtökön Szlovéniába kirándulnak, magyar óvodát tekintettek meg, pénteken pedig zenei tehetségműhelyek mutatkoztak be.