Riasztás a nagy hőség miatt – áruházban lehet hűsölni

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az összes megyére első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket adott ki a hőség miatt keddre. Vas megyében a másodfokú riasztás van érvényben. A légkondicionált helyiségek listája elérhető a katasztrófavédelem honlapján. Ez alapján a helyiség, amelyet bárki igénybe vehet a városban a hőségriadó alatt:
9730 Kőszeg, Pogányi út 7. - TESCO áruház.

Riasztás a nagy hőség miatt – áruházban lehet hűsölni

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az összes megyére első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket adott ki a hőség miatt keddre. Vas megyében a másodfokú riasztás van érvényben. Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár augusztus 1-jén (kedden) 00:00 órától augusztus 4-én (pénteken) 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendel el az ország egész területére vonatkozóan.
Közleményükben azt írják, hogy a tartós hőség az egészséges szervezetet is megviseli, a szív- és a keringési betegségben szenvedőkön túl ilyenkor bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok. Éppen ezért a nagy melegben kiemelten fontos a fokozott folyadékbevitel, amelynek során kerülni kell a magas koffein-, illetve cukortartalmú, valamint alkoholos italok fogyasztását.
A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy akik a hőség ellenére gépjárműbe kényszerülnek, fokozott óvatossággal vezessenek, hiszen a koncentrációt negatívan befolyásolhatja a meleg. Azok, akik a hőség idején vízparton tartózkodnak, fontos, hogy a déli órákban kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. A nagy melegben fogyasszunk több folyadékot, lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, valamint figyeljünk bőrük, szemünk védelmére is! Amennyiben lehetséges, tartózkodjunk árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban, és kerüljük a megterhelő fizikai munkát.
A légkondicionált helyiségek listája elérhető a katasztrófavédelem honlapján. Ez alapján a helyiség, amelyet bárki igénybe vehet a városban a hőségriadó alatt:
9730 Kőszeg, Pogányi út 7. - áruház