Toronyélmény szombaton

Március 30-án, szombaton délután 15.00 órától látogatható lesz Kőszeg egyik rejtett kincse, a hórihorgas evangélikus templom-torony.

Toronyélmény szombaton



Március 30-án, szombaton délután látogatható lesz Kőszeg egyik rejtett kincse, a hórihorgas evangélikus templom-torony



Országosan is szokatlan, hogy a templomtól jó száz méterre áll magányosan a kőszegi templom harangtornya a Várkör utca 44. alatt, az út mentén. Évszázados oka van ennek… Amikor II. József türelmi rendeletével újra templomot építhettek az evangélikusok Kőszegen, akkor a türelemnek bizony volt határa… Nem lehetett utcafrontra, és nem lehetett a templomnak se harangja, se tornya… Erről és az elmúlt évszázadokról is hallhatunk 2019. március 30. szombaton délután 15.00-17.00 óra között, a Harangtoronyba szervezett ingyenes vezetés idején. Az alkalom igazi toronyélményt és fotócsemegét kínál, hiszen ebből a nézőpontból csak nagyon ritkán szemlélhető meg Kőszeg történelmi belvárosa… Ez az élmény is a Kőszeg rejtett kincsei program része! A toronyélményt a kőszegi evangélikus zenészek koncertje követi az Evangélikus templomban 18.00 órától.



További részleteket itt találhat az evangélikus templomról: http://koszeg.hu/hu/koszeg/latnivalok/evangelikus-templom-1.html,



és a Kőszeg rejtett kincsei programról: https://koszeg.hu/hu/programok/rendezvenyek/koszeg-rejtett-kincsei-12047.html