Triatlon hírek

Tisztelt Olvasóink! Mellékelten olvashatják a Kőszegi Triatlon Klub beszámolóját. Gratulálunk az elért eredményekhez.

Fadd-Dombori Triatlon Utánpótlás Országos Bajnokság - Ranglistaverseny
2016. augusztus 06.
Nyul Marcell 5., Molnár Gábor 7., az újonc2 fiú, gyermek fiú és serdülő lány csapataink dobogósok a triatlon Országos Bajnokságon!

Augusztus első hétvégéjén került sor – szokás szerint – az utánpótlás (serdülő, gyermek és újonc csapat) triatlon országos bajnokságra. Klubunk nagy létszámú csapattal vett részt a versenyen. A csapat nagyobbik része már szerdán leutazott a verseny helyszínére, így átmozgató edzésekkel, csapatösszetartással, nyaralással telt a versenyt megelőző egy-két nap. Péntek-szombat csatlakozott a csapat itthon maradt része is.
Szombat délelőtt a legkisebbek kezdték a versenyzést, majd az egyre idősebbek következtek. Mi az újonc2 korosztályban voltunk érdekeltek először, ahol négy fiú indult a klubból. Az egyik felvezető kajakos nem jó irányba vezette az úszókat, de szerencsére a mieink időben kapcsoltak és a helyes (rövidebb) irányban folytatták az úszást. A depóban (váltózónában) jó néhány gyereknek meggyűlt a baja a kerékpárok megtalálásával, de egész ügyesen mentek ki bringázni. Végül mindegyik fiú szép eredményt ért el a 100 induló közül Neudl Gábor 12., Hóbor Lehel 16., Pongrácz Alex 48., Medvegy András 49. helyen ért célba. Mind a négy fiú kellett hozzá, hogy a csapatban a 3. helyezést (15 csapat közül) megszerezzük.
A gyermek korosztályban a lányoknál Palatkás Anna indult az egyesületünk színeiben, Ő egyenletes teljesítménnyel, jó futással a 15. helyen (68 induló) ért célba, ez az idei eredményei alapján az összesített ranglistán a 13. helyet szerezte meg. A fiúknál viszont hatan is indultak, így két csapatnyi fiú vágott neki a versenynek. Nyul Marcell tartotta az elmúlt hetek jó formáját és szép, egyenletes teljesítménnyel az 5. helyet (70 induló) szerezte meg, Hóbor Zalán 24., Thaler Levente 26., Marton Zsolt 35., Medvegy Gábor 56. és Molnár Levente 58. helyen ért célba. A Nyul-Hóbor-Thaler csapat bronzérmet (10 csapat) szerzett, míg a Marton-Medvegy-Molnár csapat a 9. lett. Az összesített ranglistán Nyul Marcell szintén 5. lett, ami azt jelenti, hogy valószínűen a válogatott kerettagságot (Héraklész) is megszerezte a jövő évre.
A serdülő fiúk indultak ezt követően. Schwahofer Balázs is rajthoz állt a tiszaújvárosi balesetét követő kihagyás után, így itt is csapatban is érdekeltek voltunk. Mindhárom fiú jó úszással kezdett, bár Balázs kicsit hátrébb csúszott a jó rajtot követően. Kerékpárból a négy + egy fős élmezőnyt követő üldözőboly Molnár Gábor vezetésével érkezett a depóba, míg Nyul Patrik és Schwahofer Balázs sajnos egy későbbi boly tagjaként érkezett. Molnár Gábor egy nagyon szép futással a tavaszi jó teljesítményét megismételve végül 7. (69 induló) helyen ért célba, ezzel az összesített ranglista 6. helyét szerezte meg, ő is reménykedhet a Héraklész kerettagságban. Schwahofer Balázs mindent megtett, de a verseny előtti két hét kényszerpihenő sajnos nem múlt el nyomtalanul, végül 30. helyen ért célba, Nyul Patrik pedig 45. lett. Csapatban ez a 7. (10) helyhez volt elegendő. Az összesített ranglistán végül Schwahofer Balázs az év első felében elért jó eredményeknek köszönhetően 14., míg Nyul Patrik 35. lett. A lányok versenyében 6 kőszegi indult, sajnos az úszás után az első kerékpáros bolyról lemaradtak a lányok (Spanraft Liza közel volt hozzá), így Spanraft Liza és Hóbor Eszter a második, Gurisatti Jázmin a harmadik, Pósfalvi Dalma a negyedik bolyban tekert, a többiek már jobban szétszakadtak. Végül Spanraft Liza a 15. (59) helyen ért legjobb kőszegiként célba, Hóbor Eszter 18., Gurisatti Jázmin 21., Pósfalvi Dalma 30., Marton Emese 48., Medvegy Nóra 54. lett. Csapatban a Spanraft-Hóbor-Gurisatti hármas 3. (12), míg a Pósfalvi-Marton-Medvegy trió a 10. helyet szerezte meg. Az összesített ranglitán Spanraft Liza 14., Hóbor Eszter 17., Gurisatti Jázmin 20. helyezést ért el.
Az ifjúsági korosztálynak ranglista verseny volt a faddi triatlon. Pillisz Réka korosztályában a 15. helyen ért célba. A verseny előtt már látszott, hogy kezd visszatérni az év elején mutatott jó formája. Ő az idén már sokkal hosszabb távon versenyez, reméljük jövőre már az úszáson hozzáerősödik ehhez a távhoz is.
Köszönöm a családoknak az idei évi segítségüket, a gyerekeknek az egész éves munkáját! Külön öröm, hogy idén már három csapatunk is a dobogóra állhatott a triatlon országos bajnokságon, és a többi versenyen is sok dobogós helyezést szereztek versenyzőink. Elindult egy folyamat, hogy a válogatottba is versenyzőket adunk, bízom benne, hogy meglesz az eddigi kitartás a gyerekekben, akkor ez a továbbiakban is így lesz. A másik, szinte a legfontosabb dolog, hogy örömmel, egy jó, vidám csapat tagjaként vehessenek részt a gyerekek a mindennapi edzéseken, összetartáson, így a rendszeres sportolást jó hangulatban végezhessék. Célunk, hogy a hobbi sportolók is szívesen jöjjenek le hozzánk akár hetente egyszer-kétszer, amikor tudnak időt szánni a sportolásra, ebben a versenyzőink is partnerek, kedvesen fogadnak mindenkit. Továbbá bízom benne, hogy a 6-7 éves gyerekek is kedvet kapnak bekapcsolódni a kemény, de változatos mindennapi edzésekbe.
A jövő hétvégén, augusztus 27-én pedig a hazai rendezésű duatlon versenyünkre várunk Mindenkit szeretettel!

Részletes eredmények:
www.koszegitriatlon.hu
http://triatlon.hu/eredmenyek/xxxii-sportolna-triatlon-fesztival

Kőszeg, 2016. augusztus 21.