Triatlon Utánpótlás Gála

Meghívásos Verseny - TISZAÚJVÁROS

2017. július 23-án ismét Tiszaújvárosba utazhattunk a Triatlon Nagyhét keretei belül megrendezésre kerülő Triatlon Gálára (a pillanatnyi ranglista helyezések alapján a legjobb 16 – 20 versenyző), melynek természetesen örültünk.

Triatlon Utánpótlás Gála – Meghívásos Verseny - TISZAÚJVÁROS
2017. július 23.

Ismét Tiszaújvárosba utazhattunk a Triatlon Nagyhét keretei belül megrendezésre kerülő Triatlon Gálára (a pillanatnyi ranglista helyezések alapján a legjobb 16 – 20 versenyző), melynek természetesen örültünk.
Immár hagyomány, hogy a tiszaújvárosi rendezők a Világkupa és a Junior Európa Kupa futamai mellett a Serdülő és Gyermek korosztály legjobbjait is meghívják (az adott év pillanatnyi ranglista helyezései alapján), így a „kicsik” is a felnőtt mezőnnyel megegyező körülmények közt (pálya, depó, szurkolók, …stb.) versenyezhetnek.
Már harmadszor indultak a tanítványaink ezeken a versenyeken. Idén négyen képviselték a klubot serdülő és gyermek korcsoportokban.
Az első futamban nem voltunk érdekeltek, így a gyerekek nyugodtan megnézhették a versenypályát, pályavezetést.
A Gyermek fiú futamban Hóbor Zalán indult kőszegi színekben. Jó úszás után végül éppen lemaradt a nagy bolyról, végül egy egyenletes futással végül a 19. helyen ért célba.
A Serdülő lányoknál 2 versenyzőért is szoríthattunk, mindketten jó helyen jöttek ki a vízből. Az úszás után végül egy 14 fős kerékpáros boly alakult ki, melyben mindkét versenyzőnk bent volt. A kerékpározás során együtt maradtak a lányok, így a futásra maradt a döntést. Hóbor Eszter a 6., míg Spanraft Liza a 12. helyet szerezte meg.
A serdülő fiúknál Schwahofer Balázs a mezőny közepén úszva, a kerékpározás során először az első bolyra felért, sajnos a táv második felében leszakadt, így az elsőkhöz képest jelentős hátrányból kezdte meg a futást, mely során végül a 11. helyre jött fel.
Hóbor Eszter az eredményhirdetéskor a pódiumon is képviselte a klubunkat, reméljük, sokan megteszik ezt a következő években minél több korosztályban.
A verseny hangulata az idén is nagyszerű volt ezt még a versenyt a televízión keresztül követők is megtapasztalhatták.
eredmények:
http://www.evochip.hu/results
www.koszegitriatlon.hu