Triatlon Utánpótlás Országos Bajnokság - VELENCE

2017. augusztus 6.

Az ÚJONC 2 FIÚ CSAPAT ORSZÁGOS BAJNOK, SCHWAHOFER BALÁZS ÉS HÓBOR LEHEL 5. A MAGYAR BAJNOKSÁGON.

Triatlon Utánpótlás Országos Bajnokság - VELENCE
2017. augusztus 6.
Az ÚJONC 2 FIÚ CSAPAT ORSZÁGOS BAJNOK, SCHWAHOFER BALÁZS ÉS HÓBOR LEHEL 5. A MAGYAR BAJNOKSÁGON
Az idei évben az U23-as Triatlon Európa Bajnokság mellett Velence adott otthont az utánpótlás Országos Bajnokságnak a múlt hét végén.
A szokásosnál kisebb csapattal vettünk részt az idei utánpótlás országos bajnokságon. Főleg a serdülő lányaink hiányoztak a versenyről betegség és egyéb elfoglaltság miatt, így ebben a korosztályban sajnos a csapatversenyben nem tudtunk beleszólni a versenybe.
A legtöbben csak vasárnap hajnalban indultunk el Kőszegről a versenyre így az éjszakai zivatar után hajnalban Sárvárnál újra „élvezhettük” a felhőszakadást és csak bíztunk benne, hogy nem éri el az eső a délelőtt folyamán Velencét. Szerencsére a gyerekek végül jó időben versenyezhettek, ami fontos volt, hiszen a kerékpáros pályán még így is sok bukás történt a csúszós kanyarokban. A mieink szerencsére megúszták kerékpáros esés nélkül.
Először a kisebbek rajtoltak a melegre való tekintettel is. Mi az Újonc 2 korosztályban a fiúknál voltunk érdekeltek. A 84 fős mezőnyben Hóbor Lehel 5., Pongrácz Alex 9., Laki Barnabás 12., Kiss Gábor 45. helyen ért célba. Csapatban pedig a fiúk szoros versenyben (17 csapat között) ORSZÁGOS BAJNOKI címet szereztek!
A gyermek korosztályban is a fiúk versenyét kellett követnünk. Itt 77 induló közül Hóbor Zalán 12., Marton Zsolt 31., Molnár Levente pedig 43. helyen ért célba, csapatban a 7. helyet szerezték meg (13 csapat közül).
A serdülőknél a fiúk között Schwahofer Balázs jó úszással és a végén jó futással idei legjobb teljesítményével 5. helyen ért célba (50 induló), míg Thaler Levente a 23., Nyul Marcell a 35. helyen futott be. Csapatban a 4. helyet szerezték meg. A lányoknál Spanraft Liza úszott és kerékpározott kiemelkedően végül a 14. helyet szerezte meg (54 versenyző közül), míg Hóbor Eszter a jó futóeredményének köszönhetően a 12. helyen ért célba. Náluk nagyon hiányzott a harmadik lány, mert jó eséllyel állhattak volna dobogóra.
Gratulálok Mindenkinek, mert idén is eredményes évet zártunk. Egyre több versenyzőnk jön ki úszásban a mezőny elején, ami elengedhetetlen a jó eredmények eléréséhez. A nagyobbaknak már egyre több edzésmunkára van szükség, ami lemondásokkal jár, de jó úton haladunk, hogy eredményekben is megmutatkozzon a befektetett munka.
Köszönöm minden versenyzőnknek az idei évben nyújtott teljesítményét, munkáját, a szülőknek a segítséget - az utazásokra, felkészülésre, versenyzésre szánt anyagi és időbeli áldozatot!
eredmények:
http://www.evochip.hu/results
www.koszegitriatlon.hu
www.triatlon.hu