Túrák

Szeptember 8-án a túrázóké lesz a fő szerep a Kőszegi-hegységben.

Szeptember 8-án a túrázóké lesz a főszerep a Kőszegi-hegységben.
A Borostyánkő Természetbarát SE évek óta szervez alpannonia teljesítménytúrákat, azonban idén a hagyományos három útvonal mellett két új, hosszabb táv közül is választhatunk. Kisgyerekes családok, kezdő túrázók 10 és 15 km-es távon is elindulhatnak, és a túra során gyönyörködhetnek a kilátásban az Óház-tetőről és a Szulejmán-kilátóból, valamint megpihenhetnek a Hétforrásnál. A 25 km-es túra keretében eljuthatunk a Stájer-házakhoz és a kevésbé ismert, de annál szebb Szikla-forráshoz. A 33 km-es távot érdemes azoknak végigjárniuk, akik szeretnék elkezdeni az országos kéktúrát, hiszen a körtúra keretében két OKT-szakaszt és egy DDK-szakaszt is teljesítenek egyszerre. A 42 km-es alpannonia maratonra viszont kimondottan a tapasztalt és bátor túrázók figyelmét szeretnénk felhívni, ugyanis a túra során 1.682 méter szintkülönbséget kell megtenniük. További információ a túrákról a Borostyánkő Természetbarát SE facebook oldalán olvasható: https://www.facebook.com/BorostyankoTSE/

A hosszabb alpannonia teljesítménytúrák áthaladnak Bozsok településen, ahol ezen a napon sok-sok túrázó részvételével kerülnek felavatásra az alpannonia plus projekt keretében megépült pihenőhelyek, melyek kifejezetten a bakancsos turisták fogadására készültek.

Szintén szeptember 8-án a Geschriebenstein Naturpark rohonci irodája elől rajtol a Kőszegi-hegységet megkerülő Geschriebenstein Roas, azaz az 56 km-es ÍrottKör túra, melyre már be is telt a 320 főre maximalizált létszám.

Szeptember 9-én tartja hagyományos Gerinctúráját Hegyvári Ferenc, melyre szintén a tapasztaltabb, igazi kihívásokat kedvelő túrázók jelentkezését és részvételét várja a túravezető. A táv 19 km, 660 méter szintemelkedéssel. Időtartam körülbelül 8 óra lesz, az Útvonal a következő: Bozsoki Sibrik-kastély – Széles-kő – Kalaposkő – Gyilkos-szikla – Írottkő – Hörman-forrás – Kendig-csúcs - Vöröskereszt – Óház – Ördög-tányér – Kőszeg.
Hegyvári Ferenc telefonos elérhetősége: 06 30 396-8050.
Találkozó 8:30 órakor Bozsokon az első autóbusz megállóban. Autóbusz indul Kőszeg autóbusz-állomásról 07:55 órakor, Szombathely autóbusz-állomásról pedig 07:30 órakor.