Vízfenntarthatóság a jövőben

Tudomány a kocsmában

Vízfenntarthatóság a jövőben című szakmai konferenciának ad otthont július 25-26. között a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete Kőszeg Chernel utca 14. szám alatti Központja. Ehhez kapcsolódóan: "Na most akkor mit fogunk inni? "címmel pedig Szöllősy-Nagy András professzor, akadémikus, a szakmai konferencia vezetője tart előadást július 27-én, szerdán 18.00 órakor a Tóth Pincészet borozójában (Kőszeg Rákóczi utca 6. szám).

Vízfenntarthatóság a jövőben című szakmai konferenciának ad otthont július 25-26. között a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete Kőszeg Chernel utca 14. szám alatti Központja.

A vízkérdés jövőjére, a környezeti változások miatt rendkívül gyorsan növekvő vízhiány pótlására, a vízháztartás problémáinak megoldására keresik a választ a világhírű kutatók és neves szakértők - köztük Szöllősy-Nagy András akadémikus, professzor - a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete - Institute of Advanced Studies keretén belül Kőszegen.

A Föld és az emberiség jövőjének is a kulcskérdése és alapfeltétele az édesvíz. Ezért kell megtalálni az egyensúlyt az emberi szükségletek és a meglévő, illetve a feltárásra váró édesvízkészletek között úgy, hogy eközben ne romboljuk a minket körülölelő ökoszisztémát/természetet!

A legmodernebb kutatási eredményekről, technikai újításokról és felhasználási, ill. hasznosítási folyamatokról, azok kölcsönös megosztásának módozatairól is beszélnek majd a konferencia résztvevői.

A víz-kérdés nem tudományos, nem mérnöki vagy nem csupán kormányzati probléma, hanem olyan rendkívül összetett kihívás, amely a különböző tudomány- és hatalmi ágak együttműködésével oldható csak meg, mivel kivétel nélkül mindannyiunkat érint.

Az esemény zártkörű, de július 26-án, kedden délután 13.30-15.30 között nyilvános work-shop lesz a témában Chernel utca 14-ben.

Na most akkor mit fogunk inni? "címmel pedig Szöllősy-Nagy András professzor, akadémikus, a szakmai konferencia vezetője tart előadást július 27-én, szerdán 18.00 órakor a Tóth Pincészet borozójában (Kőszeg Rákóczi utca 6. szám) a Tudomány a kocsmában c. sorozatban.