Vukán Creative Art Díj

Hangzó Város

Verseny és Koncert lesz Kőszegen a Zwingerben az FTI-IASK Hangzó Város Fesztiválon – 2017. augusztus 31-én 15.00 órától.

Negyedik alkalommal kerül kihirdetésre a Creative Art Díj,

Időpont: 2017. augusztus 31. csütörtök, 15.00 óra

Helyszín: Kőszeg, Zwinger-Öregtorony - FTI-IASK Hangzó Város Fesztivál

A verseny menete:

Pár perces gondolkodás után 5-20 perces rögtönzött darab eljátszása a helyszínen húzott témára zongorán.

Összességében a fő elvárás: kerek, megformált, értékes, spontán „zenemű” jöjjön létre – műfaji korlátok nélkül. Magas szintű hangszeres előadásban.

Zene legyen, mely a megadott témát bontja ki, mint minden más normális zenemű esetében. A régi nagyok szellemében.

A 3 legjobb versenyző nyilvános koncerten méri össze tudását. Az egyik feladat egy a helyszínen megadott témára való rögtönzés, a másik pedig egy szabadon választott téma eljátszása.

Zsűri:

· Szakcsi Lakatos Béla

· Binder Károly

· Oláh Krisztián

Díj: 1000 euro az első helyezettnek
Várjuk az érdeklődőket!

„Alulírott VUKÁN György - 1984-ben, 25 évvel ezelőtt - arra az elhatározásra jutottam, hogy a zene eredeti egyensúlyviszonyainak helyreállítása érdekében díjat alapítok Creative Art Díj néven. Célom az volt, hogy a díjjal felhívjam a figyelmet a kreativitás szükségességére, segítsem a rögtönzés fontosságának becsületét, és inspirációt gyakoroljak felélesztésére, ahogy ez valamikor is alapja volt a zenei létnek. Sajnos főként a XX. században a zene kettészakadt zeneszerzőkre és előadókra, mely - kétségtelen előnyei ellenére - hihetetlen mértékben vissza - és háttérbe szorította a kreatív embert, aki egy személyben szerző és előadó. Mert a zenész elsősorban attól zenész, hogy a saját gondolatait játssza. Ez egy személyben kell megvalósuljon. Azt mondják, nehéz.

Nem könnyű, de ezért nagy dolog a művészet.”