Lengyel-magyar ízkavalkád. Kőszegi sütemény készítője, őstermelő, kistermelő, idegenvezető, képzőművész

Bönditzné Siwiec Magdalena

Mottóm: "Különleges ízek mellet az idegenvezetői es művészeti tudásomat kínálom a kedves érdeklődőknek és vásárlóknak, becsomagolva, elvitelre vagy a helyben fogyasztásra".

2018 óta készítem a Kőszegi süteményeket, amelyekhez én alakítom ki az egyedi formákat.
Bönditzné Siwiec MagdalenaAlapító, Kőszegi Sütemény
Lengyelországban, Koninban születtem, Koło Állami képzőművészeti szakközépiskolában tanultam majd a Poznani bölcsészettudomány magyar szakon. Idegenvezetői igazolványt Budapest szereztem meg, ott éveken keresztül vezettem lengyel csoportokat. Először 2003-ban voltam Kőszegen és 2011 óta Kőszegen élek. Turisztikai tevékenységeim mellet konyhaművészettel is foglalkozok. Mindig szerettem főzni és sütni. Már pár évesen elkészítettem az első ételeimet, saját recept szerint. Gyerekeim és családom mellett nagyon sokat gyakoroltam. 6 alkalommal szereztem Orsolya napi vásárokon oklevelet (lekvárok, édes és sós sütemények, reformkonyha, ecetes vargánya és lengyel ételek: żurek, pierogi és bigos). 2018 óta készítem a Kőszegi süteményeket, Kőszegi mézeskalácsot amelyekhez én alakítom ki az egyedi formákat, és készítem őket helyi ünnepek és különleges alkalmakra. A Kőszegi Sütemények kaphatóak megvásárolhatóak a Boltoda és Magműhelyben (Kőszeg, Rajnis utca 7.) és a Kőszegi piacon is.

Elérhetőségek



Honlap: www.koszeg.pl
Honlap: www.budapestguide.pl
Facebook: https://www.facebook.com/Kőszegi-sütemény-178442086396488




  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.