Bakos György és Bakosné Berkényi Bernadett

Natúrbolt, Gyógy-és fűszernövénykert



2005-ben Kőszegen, a Jurisics vár saroktornyában megnyílt a Natúrbolt a hozzá kapcsolódó gyógy- és fűszernövénykerttel. A kertben ismeretterjesztő jelleggel előadásokat hallhatunk, gyakorlati bemutatókat láthatunk az ökogazdálkodás, a gyógy és fűszernövény termesztés, felhasználás, teák készítéséről. A boltban megvásárolhatók a natúrpark kézműveseinek termékei.

Virágudvar, Műhelygaléria, ökokert



Régi vágyunk teljesült, amikor egy Európai Uniós pályázat keretében kialakíthattuk azt a rendszert, amit régóta terveztünk lakóhelyünkön.

Minden egy helyen: a vendégcsalogató udvar, virágkötő műhely, ami egyben helyi termék galéria és az ökokert, ahol konyhakerti zöldségpalánták termesztése is folyik. Mindez Kőszeg történelmi belvárosában, kitűnő mikroklíma alatt, északról a városfallal övezett apró kertben.

A vegetációs időben közel 240 faj gyógy- vagy fűszernövény él nagy békességben az udvaron és a kertben. Itt termesztjük a városi kiültetésre szánt és a kandeláber virágosításhoz szükséges dísznövényeket, a vásárlók részére a gyógy-és fűszernövényeket, továbbá sokféle konyhakerti növény palántát is készítünk.

A betérőket, helyi lakosokat és turistákat szeretettel fogadjuk, és szívesen körbevezetjük, tájékoztatjuk nem csak gyönyörű szakmánkról, hanem a város történelméről, látnivalókról, a szabadidőt hasznosan eltöltendő időről, a turistáskodás lehetőségeiről. Havi rendszerességgel kínáljuk programjainkat, amiket megtalálhatnak az Írottkő Natúrparkért Egyesület (www.naturpark.hu), valamint Kőszeg város honlapján (www.koszeg.hu).

Térjen be Ön is hozzánk, nem fog csalódni!

Elérhetőségek:



9730 Kőszeg, Táblaház út 11.
Tel.: +36 94/360-781; 30/469-8007
E-mail: bakosviragudvar@gmail.com

Fotók





  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.