Alpensänger Német Nemezetiségi Kórus

A kórus Kőszegen a Béri Balog Ádám Általános Iskolában 1996 őszén alakult. Tagjai nagyrészt az iskola tanárai közül kerültek ki. Német nemzetiségi kórusukkal jó példát szeretnének mutatni tanulóiknak, ugyanis iskolájuk német nemzetiségi nyelvet oktató intézmény. Jelenleg 19-en énekelnek a nagy kedvvel és örömmel a kórusban.

Rendszeresen részt vesznek a városi, megyei, regionális nemzetiségi programokon, valamint Ausztriában és Németországban is volt több fellépésük.

Eddigi működésük során első szakmai sikerüket 1998-ban érték el: a Tatabányai Országos Nemzetiségi Kórusfesztiválon a legjobb 10 kórus közé kerültek. 2004.május 15-én Kitüntetéses arany minősítést kaptak a Magyarországi Németek Országos Szövetsége által szervezett fertőrákosi kórustalálkozón, ahol Győr-Moson-Sopron és Vas Megye kórusai versengtek. Ezáltal lehetőséget kaptak a 2004.október 30-án Bonyhádon megrendezésre kerülő Országos Gálán való részvételre.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.