A könnyedebb, szórakoztatóbb vígjátékokat
részesítjük előnyben.

Kőszegi Várszínház

A Kőszegi Várszínház 1982-ben alakult. A kezdeti években magyar
szerzők, magyar történelmi drámáinak bemutatását tűzte ki célul a
szakmai vezetés.

A Színház menedék. Csodák világa. Lehetsz ott királynő, császár és szolga, bohóc és kurtizán. Veled ott minden megtörténhet. Meghalhatsz. Újjászülethetsz. A színház: szerelem! Örökké tartó láz.
Gelencsér Ildikóművészeti titkár, Kőszegi Várszínház
Részletes programnaptárat, aktuális híreket, fotóalbumokat és természetesen jegyinformációkat a Kőszegi Várszínház hivatalos oldalán a www.koszegivarszinhaz.hu oldalon talál!


Várszínház 2018



A Kőszegi Várszínház 2018-ban a 37. évadát kezdte meg. Idei nagyszínpadi bemutatónk Paul Portner: HAJMERESZTŐ című zenés bűnügyi vígjátéka lesz, mely végkifejletét a közönség befolyásolja. Első alkalommal lesz erre lehetőség, reméljük örömmel működnek közre a nyomozásban... E mellett a Mesebolt Bábszínházzal, a Gergye Krisztián Társulattal, illetve a DEKK és a FÜGE közösségével hozunk létre új bemutatókat. A színházi évad alatt a lovagteremben lesz látható Trifusz Péter 18± című plakátkiállítása. Vendégprodukciók sokasága várja még Önt az idei nyáron, a legkisebbektől a szenior nemzedékig: lesz utcaszínházi előadás, vígjáték, önálló est, musical, mesejáték és vígopera is.

Kérjük, legyen a vendégünk és együtt SZÍNRE VISSZÜK A NYARAT!

Ismerje meg a Kőszegi Várszínházhat!



1988-tól - a közönség igényeihez igazodva - a könnyedebb, szórakoztatóbb vígjátékokat részesítjük előnyben, melyek nagyobb sikerre számíthatnak a szabadtéri előadások alkalmával.

Természetesen a szórakoztatás mellett szeretnénk megőrizni az előadások jó szakmai színvonalát is. 1996-tól nem csupán prózai előadásokat lehet találni a színház programjában, hanem opera, operett, komolyzenei hangversenyek, utcaszínházi produkciók, táncbemutatók és folklórprogramok is színesítik a palettát.

A Nyugat-Dunántúl Kiemelt rendezvénye zoom
A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége tagja. zoom
Szabadtéri Színházak Szövetsége tagja. zoom


Rólunk írták



"A Kőszegi Várszínházban pont ez a lényeg, ha nem jutsz el a tengerig (a magyarig se), elérhető áron kapsz egy garantáltan megcsinált estét, élőmuzsikásat, egy sikátorokkal teli, macskaköves kisváros szívében. Ahol aztán az éjszakában kedvedre flangálhatsz még, mintha valahol idegenbe' járnál. Mert Kőszeg és a vár mint mindig, gyönyörű. Benne a várszínház, nincs nélküle nyár, annyira együtt mozog nálunk a júliussal."
Nyugat.hu - Pais-Horváth Szilvia


"Az olyan előadásokat nézve, mint a kőszegi A talizmán, igazából elég egyszerűnek tűnik a dolog, mármint szórakoztatni is meg mondani is valamit, megszólítani azt is, aki a vármúzeum meg a közeli strand miatt jött, meg azt is, aki Ottlik-monográfiát írni vagy A Nagy Füzet-emléktúrára az Agota Kristof Társasággal. Egy csapat jó színész, egy csomó jó rendezői ötlet, meg főleg az átgondoltság és a közölni akarás igénye. Nem túl hosszú recept, mégis ritka az ilyen laktató rágcsálnivaló."
index.hu - Kovács Bálint

"Sok múlik a városon, a nyári színházért, fesztiválért felelős vezetőn is - Kőszegen mindkét szempontból ideális a környezet. Támogató a város, a színházi terepet jól ismerő igazgató szervezi és fizeti a nyári bemutatókat."
168 óra - Csáki Judit


Saját bemutatók


A Kőszegi Várszínház 1982-ben a az 1532. évi ostrom 450. évfordulója alkalmából alakult, első premierje Páskándi Géza: Az ígéret ostroma című drámája volt. Azóta is minden évben létrehoz a színház legalább egy nagyszínpadi bemutatót a vár kiváló akusztikájú belső udvarán. E mellett az utóbbi években több koprodukcióban készülő bemutatót is létrehoz a Kőszegi Várszínház: kamaraszínházi, bábszínházi, kortárs prózai és tánc produkciók formájában.

Képek a Kőszegi Várszínház előadásaiból


Jurisics-Vár: belső udvar



Jurisics-Vár: Lovagterem



Evangélikus templom



Dr. Nagy László EGYMI



  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.