Kőszegi Várszínházért Alapítvány

Elnök: Pócza Zoltán
Cím: 9730 Kőszeg, Rajnis J. u. 9.
Székhely: 9730 Kőszeg, Rajnis J. u. 9.
Telefon/Telefax: 94/360-113, 94/563-244
Email: jurisics@koszeg.hu

Tevékenység

A Kőszegi Várszínházért Alapítvány 1995-ben alakult. Célja a Kőszegi Várszínház működésének segítése, a létrehozott produkciók támogatása, a megye településeinek színházi ellátása a nyári időszakban, művészeti és szakmai kiadványok, műsorfüzetek kiadásának támogatása, illetve Kőszeg város kulturális életének támogatása. Az alapítvány elnöke Pócza Zoltán.
Az elmúlt években könyvkiadással (TÉMA), Kőszegi Naptár kiadásával, tavaly fotópályázattal, kiállítás létrehozásával, művészeti csoportok támogatásával és természetesen a Kőszegi Várszínház népszerűsítésével foglalkozott. A tevékenységek közben kialakult egy olyan szellemi mag, mely tovább szeretné vinni a már hagyománynak számító tevékenységek egy részét.

2002-es év programja

A Kőszegi Várszínházért Alapítvány az idei évben kiemelten két fontos célt tűzött ki: a 20 éves Kőszegi Várszínház megalakulásának évfordulója, és a Kőszegi Naptár még színvonalasabb kiadása művészi fotók illusztrálásával - a fotókat és a grafikai munkát Trifusz Péter grafikus készíti el. Természetesen az alapítvány törekszik arra, hogy a nagyközönség számára a Kőszegi Naptár továbbra is hozzáférhető legyen.
Az 20 éves évforduló kapcsán szeretnénk egy kiállítást létrehozni a várban, július 17-én mely az elmúlt húsz év történetét mesélné el plakátok, levelezések, jelmezek bemutatásával. A rendezvény megnyitójára szeretnénk minél több egykori szereplőt, alkotót és színházbarátot meghívni.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.