Befektetési lehetőségek

A Kőszegi és a Felső-Répcementi kistérségben

Térségünk sokszínű gazdaság-földrajzi adottságai, a népesség magas képzettségi szintje, nyelvtudása, munkakultúrája, történelmi hagyományaink, a különböző népcsoportok (magyar, horvát, német) együttélése, és az ebből adódó kulturális sokszínűség elősegítette egy nyitott és kívülről is vonzó térség kialakulását. Ezt igazolják a gazdag kulturális programok, az intenzív határon átnyúló és nemzetközi kapcsolatok, az épülő térségi és ágazati együttműködések, valamint jelentős külföldi és magyar tulajdonú vállalkozások letelepedése is.

Letöltések
A vidéki karakter évszázados városi, polgári hagyományokkal ötvöződik. Kőszeg 1328 óta királyi város, majd 1648-tól Vas megye egyetlen szabad királyi városa. Csepreg 1390-től jelentős mezőváros, a magyar protestantizmus egyik központja. A két történelmi város mellett Bük Magyarország harmadik leglátogatottabb, nemzetközi hírű gyógyfürdőjeként a 20. század fejlődése nyomán emelkedett városi rangra. A városi lét nagy múltú civil szervezeteket, iparos és turisztikai vállalkozói együttműködéseket, élénk kulturális és közéletet hívott életre.

A térség nyitott az innovációra, az együttműködésre. A kistérségi határokat átlépve Kőszeg, Csepreg és Bük térsége közösen hozta létre foglalkoztatási paktumát, Leader munkacsoportját, és vállalkozói együttműködést indított a REGIONET program keretében. Európai Uniós források bevonásával megújulnak a települések közterei, közintézményei miközben több nemzetközi pályázat is zajlik az Európai Területi Együttműködés és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával. A Vasfüggöny évszázadában többszörösen perifériára szorult térség eltökélt saját pozíciójának megújításában.

Az információknak még nincs vége: a teljes összefoglalót elolvashatja erre a linkre klikkelve.

A következőkben megtalálhatja és letöltheti az összes befektetési lehetőség részletes adatlapját.

::SZOROLAPOK::

További oldalak