Projektösszefoglaló

Gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének megvalósítása Kőszegen – Központi és Felsővárosi óvoda

TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00021

Letöltések
Kedvezményezett neve: Kőszeg Város Önkormányzata
Támogatási szerződés száma: TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00021
Projekt címe: Gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének megvalósítása Kőszegen – Központi és Felsővárosi óvoda
Projekt időtartama: 2017.06.01. – 2018.10.31.
Támogatás összege: 62 237 332,- Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalma:

Kőszeg Város Önkormányzata az óvodák épületeinek felújításával, infrastrukturális beruházásának megvalósításával célul tűzte ki a szolgáltatások minőségének fejlesztését, ezáltal közvetetten a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatását, a családok segítését. A szolgáltatás minőségének javítása és az infrastruktúra fejlesztése hozzájárul a területi különbségek csökkentéséhez, így ahhoz is, hogy a szülők az óvodaválasztás során intézményeinket preferálják más óvodákkal szemben. A tervezett tevékenységek megvalósításával az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése a minőségi szolgáltatásokhoz való – kirekesztés nélküli – hozzáférést biztosítja.

Tervezett tevékenységek:

Központi Óvoda:

A belső munkálatok része az intézmény teljes belső festése. Festésre kerülnek továbbá a csövek, lépcsőházi korlátok és beállítással együtt a belső és külső nyílászárók is. Telepítésre kerül egy darab várcombino játék (épített, nem eszköz) a szükséges szabványos ütéscsillapító aljzattal együtt. A homlokzat 10 cm-es kőzetgyapot és 10 cm-es nikecell (144,5 m2 és 176,7 m2) szigetelést kap. Élvédők kerülnek beépítésre. A régi, leromlott állapotú kerítés bontása után talajnedvesség elleni szigeteléssel ellátott 30-as zsaluköves oszlopú, pincefalazóval falazott, kerítésmezős kerítés készül. A fa nyílászárók helyett 21 db műanyag nyílászáró beépítésére kerül sor a hozzájuk kapcsolódó horganyzott lemez könyöklőkkel. A belső felületkezelési munkák a hátsó csoportszoba, gyermeköltöző és gyermek-mosdó festését tartalmazzák.

Felsővárosi Óvoda:

Az óvoda és bölcsőde külső felújítása elsődlegesen a burkolt felületek megújítását, a különböző kerti építmények/tárolók és a kerítés felújítását tartalmazza. A belső felújítás az intézmény festéséből, a tornaszoba részleges felújításából, beépített bútorok építéséből, valamint egy felnőtt mosdó felújításából áll. Az udvari játéktároló állapota erősen leromlott, funkcióját nem látja el megfelelően, ezért az épület bontásra kerül. A jelenlegi, rossz állapot kerítés helyett új, szabványos kerítés épül pontalapos kerítésoszlopokra szerelt 1,5 méter magas tábláskerítés elemekből, alatta kerti szegéllyel. Új felnőtt (dolgozói) és gyermek-kerékpár tárolót építünk szegélyes térkő-burkolatra. A kerékpárok védelmére faszerkezetű kerti tető kerül kialakításra. Az épület előkertjében kiépítésre kerül egy db fémszerkezetű kukatároló is. A bölcsődei kertrészben egy 57,5 m2 méretű terület térkő burkolatot kap. Felújításra kerül az udvari járdák egy része, valamint a járda mellett található botlásveszélyes csapadékelvezető folyóka cserére kerül. A tornaszoba padlózatáról a meglévő parketta és PVC bontásra kerül, felületkiegyenlítés után új, szegéllyel ellátott tarkett linóleum padló készül. A teakonyha egységes bútorzatot kap, a hozzá tartozó tároló-helyiség beépített szekrényt. A bölcsőde épület ablakaira és teraszajtajára szúnyogháló és redőny kerül.