Projektösszefoglaló

Gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének megvalósítása Kőszegen – Újvárosi-Kőszegfalvi Óvoda

TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00023

Letöltések
Kedvezményezett neve: Kőszeg Város Önkormányzata
Támogatási szerződés száma: TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00023
Projekt címe: Gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének megvalósítása Kőszegen – Újvárosi-Kőszegfalvi Óvoda
Projekt időtartama: 2017.06.01. – 2018.10.31.
Támogatás összege: 88 709 258,- Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalma:

Kőszeg Város Önkormányzata az óvodák épületeinek felújításával, infrastrukturális beruházásának megvalósításával célul tűzte ki a szolgáltatások minőségének fejlesztését, ezáltal közvetetten a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatását, a családok segítését. A szolgáltatás minőségének javítása és az infrastruktúra fejlesztése hozzájárul a területi különbségek csökkentéséhez, így ahhoz is, hogy a szülők az óvodaválasztás során intézményeinket preferálják más óvodákkal szemben. A tervezett tevékenységek megvalósításával az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése a minőségi szolgáltatásokhoz való – kirekesztés nélküli – hozzáférést biztosítja.

Tervezett tevékenységek:

Újvárosi Óvoda:

Az udvar esős időben lassan szárad, lejtési viszonyai egyenetlenek, ezért a projekt keretében tereprendezési munkák elvégzésére kerül sor. Egy új udvari vár kombinó játék is telepítésre kerül, ami az előírásoknak megfelelő ütéscsillapító aljzattal készül. A meglévő mellé egy új, udvari könnyűszerkezetes (előgyártott) játéktároló kerül kiépítésre. Az udvari bejárat fölé lexan fedésű előtető készül. A teraszra két darab nagy napernyő kerül elhelyezésre, hogy az udvari foglalkozások alkalmával árnyékot biztosítson. Az előterekben a járólap felületek bontásra kerülnek, helyette új greslap burkolat készül lábazattal együtt. A gazdasági irodában a linóleum padló laminált padlóra lesz cserélve szegéllyel. A villanyszerelési munkák után vakolat-javítás válik szükségessé. Az épület teljes belső festése és az alapozó faljavítások közel 2.500 m2 felületet érintenek, ezen túl szükséges a belső ajtók és csövek festése. Elhelyezésre kerül egy új radiátor-burkolat, beszerzünk több új íróasztalt, 5 db új tároló-szekrény, cserére kerülnek a gyermek öltözőszekrények és a sötétítő-függönyök. 18 db gyermekmosdó felújítása, cseréje is megvalósul a beruházás során. Néhány helyiségben a radiátorok cseréje, javítása is szükséges, ez 6 db acéllemez tagos radiátor leszerelését és 7 db acéllemezes kompakt lapradiátor elhelyezését jelenti. Az épület villamos felújításának jelentős részét a világítástechnika teszi ki. Új lámpatestek és fénycsöves lámpatestek kerülnek beépítésre a foglalkoztatókban és a mosdókban, felszerelésre kerül ezen túl 46 db tartalék-világítási lámpatest (akkumulátoros vészvilágítás). A konyha épületgépészeti felújítása is a projekt részét képezi.

Kőszegfalvi Óvoda:

Az óvoda épületének felújítása során a belső munkák részeként az ablakok üvegezése 3 rétegűre lesz cserélve. Az üvegcserén túl a nyílászárók felújításra is kerülnek (beállítás, festés). A csoportszobában lambéria csere is megvalósul. Az intézmény teljes belső festése időszerűvé vált, a projekt részeként el is készül a csövek, nyílászárók festésével együtt. A részleges külső homlokzati felújítási munkák részét képezi a szárítóvakolat készítése és a gépi vakolás. A homlokzat-szigetelést kőzetgyapot táblával terveztük. Szükséges a homlokzati munkálatok részeként élvédők felszerelése, lábazati indítóprofil elhelyezése és az ablakok körüli díszkeret javítása is. A festés-előkészítő alapozás után a külső homlokzat beige színezést kap. A külső munkálatok részét képezi még a teraszburkolat és a lépcsők felújítása is. A gépészeti felújítás részeként a gázkazán cserére kerül. A villanyszerelési munkák az elavult, nem szabványos vezetékek, szerelvények cseréjét foglalják magukban.