Elkészült alpannonia beruházások

2011. december 22-én a műszaki átadás-átvétellel lezárult az alpannonia projekt egy újabb szakasza.
A sikeres közbeszerzési eljárás eredményeképpen a Bit-Ép. Bt. kivitelezésében elkészültek a következő beruházások és felújítások:
- alpannonia turista- és szabadidőközpont, valamint multifunkcionális esőbeálló
- Andalgó sétaút felújítása
- Királyvölgyi sétaút felújítása
- Kálvária templom előtti rendezvénytér és pihenőhely
- Hármas-pad pihenőhely
- Szabóhegyi pihenőhely
- Óház-tető pihenőhely

2012. tavaszán várható még 3 beruházás a projekt keretében, melyek a következők:

A Magyar Szent Korona őrzési helye
Nyugatra menekítése előtt a Kálvária-hegy lábánál található földbe vájt bunkerben rejtették el 1945. márciusában a Szent Koronát, amely az ezeréves magyar állami lét legismertebb szimbóluma. 33 éves száműzetése előtt Kőszeg volt a korona utolsó magyar tartózkodási helye. A bunker és környezete jelenleg elhanyagolt, mindössze egy emléktábla őrzi e történelmei esemény emlékét. A helyszínt leromlott állapotában is minden évben nagy számban látogatják a turisták.
Tervezett tevékenység: A koronaőrzési hely (belső tér + közvetlen környezete) méltó helyreállítása, emlékhely kialakítása. Látogatható belső tér, az alagút felújítása, tematikus kiállítás berendezése.

Szultán-tető: Szulejmán kilátó létesítése
A legenda szerint Szulejmán szultán az 1532-es kőszegi török ostrom idején erről a helyről figyelte a küzdelmet, Ibrahim nagyvezír döntőnek ígért rohamát. A Szultán-tetőről egyedülálló kilátás nyílik a belvárosra.
Tervezett tevékenység: a Szultán-tetőn kilátó létrehozása.

Kálvária sétaút (stációk) kialakítása
A Kálváriához vezető gyalogútvonal méltó kialakítása, a stációk környezetének rendezése, megerősítése. Vízelvezetés megoldása víznyelőkkel, ez elősegíti az út stabilitásának megőrzését. Megtörténik a stációk előtti tereprendezés, a figyelmet a stációkra irányító pihenőhelyek kialakítása. Lépcsőzetes kialakítással megépülő sétaút fel a Kálvária-templomig.