29/2015. (II. 26.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Írottkő Program Vízió alapú Fejlesztési Stratégiát (2030.) előzetesen jóváhagyja és kéri a vitában elhangzott érvek alábbi megjelenítését:

– Az Abért-tó méretének növelése (85. old.) több ok miatt sem lehetséges (pl. Natura 2000 területet érintene, stb.).
– A 188. oldalon a VI. űrlapon megfogalmazott közlekedés-fejlesztési megoldás (vasútállomás áthelyezése, multimodális csomópont kialakítása) nem valósítható meg részben az anyagi fedezet hiánya, részben pedig amiatt, hogy már az új rendezési terv sem tartalmazza. Csak egy új autóbusz pályaudvar létrehozására van belátható időn belül reális esély.
– A felsorolt partnerszervezetek közül az egyik legfontosabb, a Vízügyi Igazgatóság hiányzik.
– A turisztika területén kívánatos lenne nagyobb hangsúlyt adni a családos turizmusnak, az ilyen irányú vonzerő fejlesztésének. Ez a gondolat már korábban is megfogalmazódott más idegenforgalmi koncepciókban.
– Az egész Írottkő Natúrparkkal kapcsolatban kiemelt fontosságú legyen az un. brand-építés feladata.
– Ipari park fejlesztési projekt hiányzik Kőszeg tekintetében.
– Energetikai és levegőtisztasági szempontból is kiemelt fontosságú lenne a megújuló energiaforrásokkal való foglalkozás, azok feltárása és hasznosítása.
– Nem kezeli súlyának megfelelően az Erdészeti Zrt-t a projekt, holott számos területen jelentős partnerünk, vagy az lehetne.
– Kívánatos lenne a Jurisich M. Gimnázium jövőbeni profiljáról való gondolkodás – pl. a körvonalazódó igényeknek megfelelően a műszaki-technikai (ezen belül esetleg kétnyelvű) irányvonal fejlesztése.

Felelős a közlésért: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.