135/2015. (VI. 25.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a kőszegi 1112/2 hrsz-ú, 3114 m2 nagyságú, közterület megnevezésű ingatlant a Kőszegi Sporthorgász Egyesület ingyenes használatába adja 2020. 04. 15-ig.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és a Kőszegi Sporthorgász Egyesület között a kőszegi 1112/3 hrsz-ú ingatlanon található tóra vonatkozó halászati jog haszonbérbe adásáról szóló, 2010. 04. 15-én kelt szerződés módosítását a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


SZERZŐDÉS
HALGAZKODÁSI JOG HASZONBÉRLETÉRŐL
módosításokkal egységes szerkezetben


Amely létrejött egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., KSH: 15733627-8411-321-18, képviseli: Huber László polgármester), a továbbiakban: mint Önkormányzat, mint haszonbérbe adó,

másrészről

Kőszegi Sporthorgász Egyesület (9730 Kőszeg, Kossuth u.3. képviseli: Kelemen Péter elnök), a továbbiakban: mint Egyesület, mint haszonbérlő között az alábbi feltételekkel.

1. Az ingatlan-nyilvántartás tanúsága szerint a kőszegi 1112/3 hrsz-ú, közpark, tó megnevezésű, 6 ha 7554 m2 területű ingatlan – amely területén található a 3,2 ha nagyságú ú.n. Csónakázó tó -, továbbá a kőszegi 1112/2 hrsz-ú, közterület megnevezésű, 3114 m2 területű ingatlan haszonbérbe adó kizárólagos tulajdonát képezi.

2. A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. tv. (a továbbiakban: Halgazdálkodási törvény) 23. §-a értelmében az 1. pontban írt tó tekintetében a halgazdálkodási jog az Önkormányzatot illeti meg. E vagyoni értékű jog magában foglalja a halászattal összefüggő jogosultságok és kötelezettségek összességét, benne a halászat, horgászat, a haltenyésztés,- telepítés, -tartás, valamint az élőhely védelmét szolgáló tevékenységeket.

3. A Halgazdálkodási törvény 22.§ (2) bekezdése és 74.§ (2) bekezdése alapján haszonbérbe adó haszonbérbe adja, haszonbérlő pedig haszonbérbe veszi az 1. pontban írt vízterületre fennálló halgazdálkodási jogot, valamint az 1112/3 hrsz-ú ingatlan területéből a mellékelt vázrajzon jelölt, a helyi természetvédelmi terület határáig kiterjedő területet, valamint az 1112/2 hrsz-ú ingatlant.

4. Felek megállapodnak, hogy a haszonbér természetben jár a haszonbérbe adónak a következők szerint. Haszonbérlő kötelezettséget vállal, hogy a haszonbérlemény teljes területét gondozza, állagát megóvja, elvégzi mindazokat a munkálatokat saját költségén, melyek a terület karbantartásához szükségesek. Ez a kötelezettség kiterjed a területen lévő valamennyi fa és cserje gondozására is.

5. A haszonbérlő vállalja, hogy a tó befolyó és kifolyó zsilipjét kezeli, karbantartja és szükség esetén felújítja. Az Önkormányzat gondoskodik arról, hogy a Malom-árok elnevezésű csatornában a Csónakázó-tó vízpótlásához szükséges mennyiségű vízmennyiség biztosított legyen.

6. A haszonbérlő köteles az évenkénti vízmintavételt és vízminőség vizsgálatot elvégeztetni saját költségén és annak eredményét az Önkormányzat részére megküldeni, valamint köteles fizetni - a vízjogi üzemeltetési engedély alapján - a vízkészlet járulékot.

7. Az Egyesület köteles az egyesületi tevékenységéről, gazdálkodásáról a tárgyévet követő március 31. napjáig írásbeli beszámolót készíteni az Önkormányzat részére. Az Egyesület a halgazdálkodási hatóság által jóváhagyott halgazdálkodási tervnek megfelelően évente elkészített helyi horgászrendet a hatósági jóváhagyást követően megküldi az Önkormányzatnak.

8. A haszonbérlő jelen szerződés aláírását megelőzően - a jelen okirat hatálybalépésével megszűnő haszonbérleti szerződése alapján – már birtokba lépett.

9. A felek jelen szerződést 2010.04.15. napjától kezdődő hatállyal 2020. 04. 15. napjáig tartó határozott időre hozzák létre. A haszonbérbe adó a haszonbérlő részére előhaszonbérleti jogot biztosít.

10. A haszonbérbe adó azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést, ha a haszonbérlő
- a szerződéses kötelezettségét a teljesítésre megfelelő határidőt tartalmazó felszólítás ellenére se teljesíti
- a halgazdálkodási jogot alhaszonbérletbe adja
- a természetvédelem és a vízgazdálkodás érdekeit súlyosan veszélyezteti.

11. Jelen szerződés tárgyát nem képező, de a haszonbérlemény környezetében elhelyezkedő ingatlan tekintetében az Önkormányzat tűrni köteles, hogy a halgazdálkodási jog gyakorlásával szorosan összefüggő tevékenységekhez – mint kifejezetten a víz megközelítése, halzsákmány elszállítása – az ingatlan területét a szükséges mértékben igénybe vegyék.

12. A haszonbérlő tudomásul veszi, hogy a tó vizét és környezetét vizibiciklizés, csónakázás és esetlegesen fürdés, valamint egyéb szabadidős tevékenység (továbbiakban együtt: egyéb tevékenységek) folytatására a tulajdonos továbbra is használhatja, hasznosíthatja, így e tevékenységek gyakorlását a haszonbérlő tűrni köteles. A hivatkozott egyéb tevékenységek azonban nem korlátozhatják a horgászati tevékenységet, hasznosítást.

13. Amennyiben az Önkormányzat a 1112/2 hrsz-ú ingatlanon történő fejlesztésre pályázati támogatást nyer, a haszonbérlő vállalja, hogy a fejlesztés megvalósításában közreműködik, szükség esetén az ingatlant az arra irányuló kéréstől számított 90 napon belül az Önkormányzat birtokába visszaadja.

14. Ezen egyéb tevékenységek miatt szükségessé váló tereprendezés, helyreállítás, karbantartási feladatok a haszonbérbe adót (illetve általa a rendezvényszervezőt, ill. kedvezményezettet) terhelik.

15. A 1112/2 hrsz-ú ingatlan tekintetében a haszonbérlő a tárgyi területen tervezett fejlesztések, beruházások megkezdése előtt köteles beszerezni a haszonbérbe adó írásbeli hozzájárulását. A haszonbérlő jelen szerződés megszűnése és a terület visszaadása után a megvalósult fejlesztésekre való hivatkozással kártérítésre nem formálhat igényt.

Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk, a Halgazdálkodási törvény rendelkezései, valamint az aláíráskor hatályos jogszabályok irányadóak.

A felek jelen szerződést elolvasták, értelmezték, s mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírták.

Jelen szerződés létrehozására Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 44/2010. (III. 4.), 65/2010. (IV. 1.) és 135/2015. (VI. 25.) számú határozatával adott felhatalmazást a polgármesternek.

Kőszeg, 2015. július 20.

………..…………………………….. ………………………………………..
Kőszeg Város Önkormányzata Kőszegi Sporthorgász Egyesület
haszonbérbe adó képviseletében haszonbérlő képviseletében
Huber László Kelemen Péter
polgármester elnök