136/2015. (VI. 25.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és a Kőszegi Sporthorgász Egyesület között a kőszegi 0115 hrsz-ú ingatlanon található tóra vonatkozó halászati jog haszonbérbe adásáról szóló, 2010. 04. 15-én kelt szerződés módosítását a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


SZERZŐDÉS
HALGAZKODÁSI JOG HASZONBÉRLETÉRŐL
módosításokkal egységes szerkezetben

Amely létrejött egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., KSH: 15733627-8411-321-18, képviseli: Huber László polgármester), a továbbiakban: mint Önkormányzat, mint haszonbérbe adó,

másrészről

Kőszegi Sporthorgász Egyesület (9730 Kőszeg, Kossuth u. 3. képviseli: Kelemen Péter elnök), a továbbiakban: mint Egyesület, mint haszonbérlő között az alábbi feltételekkel.


1. Az ingatlan-nyilvántartás tanúsága szerint a kőszegi 0115 hrsz-ú anyaggödör megnevezésű, 3,8448 ha területű ingatlan – melyen található a 0,93 ha nagyságú ú.n. téglagyári bányató – haszonbérbe adó kizárólagos tulajdonát képezi.

2. A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. tv. (a továbbiakban: Halgazdálkodási törvény) 23.§-a értelmében az 1. pontban írt tó tekintetében a halgazdálkodási jog az Önkormányzatot illeti meg. E vagyoni értékű jog magában foglalja a halászattal összefüggő jogosultságok és kötelezettségek összességét, benne a halászat, horgászat, a haltenyésztés,- telepítés, -tartás, valamint az élőhely védelmét szolgáló tevékenységeket.

3. A Halgazdálkodási törvény 22.§ (2) bekezdése és 74.§ (2) bekezdése alapján haszonbérbe adó haszonbérbe adja, haszonbérlő pedig haszonbérbe veszi az 1. pontban írt vízterületre fennálló halgazdálkodási jogot, valamint az 1. pontban írt ingatlan teljes területét.

4. Felek megállapodnak, hogy a haszonbér természetben jár a haszonbérbe adónak a következők szerint. Haszonbérlő kötelezettséget vállal, hogy a haszonbérlemény teljes területét gondozza, állagát megóvja, elvégzi mindazokat a munkálatokat saját költségén, melyek a terület karbantartásához szükségesek. Ez a kötelezettség kiterjed a területen lévő valamennyi fa és cserje gondozására is.

5. A haszonbérlő köteles az évenkénti vízmintavételt és vízminőség vizsgálatot elvégeztetni saját költségén és annak eredményét az Önkormányzat részére megküldeni.

6. Az Egyesület köteles az egyesületi tevékenységéről, gazdálkodásáról a tárgyévet követő március 31. napjáig írásbeli beszámolót készíteni az Önkormányzat részére. Az Egyesület a halgazdálkodási hatóság által jóváhagyott halgazdálkodási tervnek megfelelően évente elkészített helyi horgászrendet a hatósági jóváhagyást követően megküldi az Önkormányzatnak.

7. A haszonbérlő jelen szerződés aláírását megelőzően - a jelen okirat hatálybalépésével megszűnő haszonbérleti szerződése alapján – már birtokba lépett.

8. A felek jelen szerződést 2010.04.15. napjától kezdődő hatállyal 2020. 04. 15. napjáig tartó határozott időre hozzák létre. A haszonbérbe adó a haszonbérlő részére előhaszonbérleti jogot biztosít.

9. A haszonbérbe adó azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést, ha a haszonbérlő
- a szerződéses kötelezettségét a teljesítésre megfelelő határidőt tartalmazó felszólítás ellenére se teljesíti
- a halgazdálkodási jogot alhaszonbérletbe adja
- a természetvédelem és a vízgazdálkodás érdekeit súlyosan veszélyezteti.

10. Jelen szerződés tárgyát nem képező, de a haszonbérlemény környezetében elhelyezkedő ingatlan tekintetében az Önkormányzat tűrni köteles, hogy a halgazdálkodási jog gyakorlásával szorosan összefüggő tevékenységekhez – mint kifejezetten a víz megközelítése, halzsákmány elszállítása – az ingatlan területét a szükséges mértékben igénybe vegyék.

Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk, a Halgazdálkodási törvény rendelkezései, valamint az aláíráskor hatályos jogszabályok irányadóak.

A felek jelen szerződést elolvasták, értelmezték, s mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírták.

Jelen szerződés létrehozására Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 44/2010. (III. 4.), 65/2010. (IV. 1.) és 136/2015. (VI. 25.) számú határozatával adott felhatalmazást a polgármesternek.


Kőszeg, 2015. július 20.



………..…………………………….. ………………………………………..
Kőszeg Város Önkormányzata Kőszegi Sporthorgász Egyesület
haszonbérbe adó képviseletében haszonbérlő képviseletében
Huber László Kelemen Péter
polgármester elnök