152/2015. (VI. 25.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az ISES Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézete Alapítvány részére ingyenes használatba adja a Kőszeg, Munkácsy M. u. 17. szám alatti épületet az Európa Ház felújítási munkái időtartamára, de legfeljebb 2015. szeptember 30-ig azzal, hogy a rezsifizetési kötelezettség az alapítványt terheli.
2. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített ingyenes használatot biztosító szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.


HASZONKÖLCSÖN SZERZŐDÉS



Amely létrejött egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata ( 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8. képviselei: Huber László polgármester ) mint tulajdonos, kölcsönadó,

Másrészről

Társadalomtudományok és Európa - tanulmányok Intézete Alapítvány ( TET, ISES Alapítvány - 9700 Szombathely, Kőszegi u.8., képviseli: Dr. Miszlivetz Ferenc kuratóriumi elnök), mint kölcsönvevő, használó között az alábbi feltételekkel:


1. Kőszeg Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonát képezi a kőszegi belterület 2330 hrsz-ú, természetben Kőszeg, Munkácsy M. u.17. sz. alatti, kivett orvosi rendelő megnevezésű ingatlan. Az ingatlan már nem tölti be eredeti rendeltetését, jelenleg használaton kívül van. ( Ezen ingatlan a továbbiakban: a szerződés tárgya).

2. Szerződő felek rögzítik, hogy Kőszegen a Chernel utcában a vízvezeték - és a burkolat felújítási munkálatai előreláthatólag 2015. szeptember 30. napjáig folynak, így a Kőszeg, Chernel u.12. sz. alatti Európa Ház és a Zwinger épületének zavartalan megközelítése, használata jelenleg nem biztosított.

3. A fentiekre tekintettel az ISES Alapítvány jelezte a tulajdonos felé, hogy a ,,Nyári Egyetem” nevű rendezvény ideje alatt jelentős számban érkeznek vendégelőadók, szakértők, kutatók, egyetemi munkatársak. Ezen rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében kérelmezte, hogy a tulajdonos biztosítsa számára az 1. pontban írt ingatlan ingyenes használatát.

4. Az Alapítvány munkájának elősegítése érdekében a felek megállapodnak, hogy a tulajdonos az 1. pontban írt ingatlant 2015.07.01. napjától kezdődő hatállyal 2015.09.30. napjáig terjedő határozott időre a kölcsönvevő ingyenes használatába adja.

5. A kölcsönvevő kizárólag az alapítványi munkája végzéséhez, oktatási, tudományos, kutatómunka céljára használhatja az ingatlant, más célra, illetve más személy használatába nem engedheti át.

6. A kölcsönvevő köteles a szerződés tárgyát képező ingatlan teljes rezsiköltségét a használat időtartama alatt viselni. A tulajdonos a fogyasztás alapján a díjakat tovább számlázza a használó felé, aki ezen számlákat határidőben kiegyenlíti a tulajdonos részére.

7. A felek megállapodnak, hogy a haszonkölcsön jogszabályban biztosított felmondási rendelkezéseit ezen jogviszonyra vonatkozóan nem tekintik irányadónak, így egyik fél se jogosult a határidő letelte előtt szabad felmondási jogát gyakorolni.

8. A felek biztosítják a tulajdonos részére a 15 napos felmondási jogot azokra az esetekre, ha a kölcsönvevő rendeltetésellenes, szerződésbe ütköző módon használja az ingatlant, a rezsi költséget nem fizeti, e szerződés bármely rendelkezését megsérti.

9. A használó köteles 2015.09.30. napjáig az ingatlant elhagyni, ingóságaitól kiüríteni, azt rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban, tisztán, ép tartozékokkal a tulajdonos birtokába bocsátani.

10. Jelen szerződés létrehozására Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 152/2015. (VI.25.) sz. határozata adott felhatalmazást a polgármesternek.

Jelen szerződésben nem szabályozott esetekben a felek a Ptk. haszonkölcsönre vonatkozó rendelkezéseit tekintik irányadónak.


Kőszeg, 2015…………...



…………………………………………. ……………………………………
Kőszeg Város Önkormányzata ISES Alapítvány
kölcsönadó kölcsönvevő
képviseli: Huber László polgármester képviseli: Dr. Miszlivetz Ferenc elnök