206/2016. (X. 27.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
206/2016. (X. 27.) képviselő-testületi határozat:

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, az Állami Számvevőszék (a továbbiakban: ÁSZ) V-1022-188/2016. iktatószámon kelt, 2056 témaszámú, V-070734 ellenőrzés azonosítójú, a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Kft.) gazdálkodására vonatkozó ellenőrzés során tett megállapításokra és javaslatokra nézve az alábbiakat hagyja jóvá:

I.

I. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri Kőszeg Város Polgármesterét, hogy

1. hívja fel a Kft. könyvvizsgálója figyelmét, az éves beszámoló kiegészítő melléklete valamint a leltár tartalmi megfelelőségének ellenőrzésére és annak könyvvizsgálói záradékban való megjelenítésére, valamint a követelések értékvesztésének elszámolásával összefüggésben a felülvizsgálati feladatának megfelelő végrehajtására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: 2016. november 30.

2. utasítsa a Kft. ügyvezetőjét, hogy az ÁSZ jelentés 3.1 megállapítása alapján, a 2013-2014. évi díjhátralékok kezelésével kapcsolatos szabálytalanságok tekintetében, a felelősség tisztázása érdekében készítsen tájékoztatást a hátralékkezelés belső szabályozásáról, annak végrehajtásáról, a felelősség megállapíthatósága, a feltárt szabálytalanság megszüntetése és a felelős megállapíthatósága érdekében.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: 2016. november 30.


II.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjét, hogy kezdeményezze a Kft. térítésmentes használatában álló közfeladatot szolgáló eszközökkel való felelős gazdálkodás feltételeinek megteremtését, készíttesse el a használatba adott eszközök beazonosítására alkalmas tételes jegyzékeit.

Felelős: Dr. Zalán Gábor jegyző.
Határidő: – a jegyzék elkészítésére 2016. november 30.
– a további szükséges eljárások lefolytatására 2017. június 30.


III.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő–testülete az ÁSZ elnökének figyelemfelhívása alapján jelen határozat 1. mellékletét képező intézkedési tervet jóváhagyja.
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő–testülete felkéri Kőszeg Város Polgármesterét az intézkedési tervben foglaltak végrehajtására, az abban foglalt határidők betartása mellett az arról szóló beszámolók benyújtására.

Felelős: Huber László polgármester ill. az intézkedési tervben foglaltak szerint.
Határidő: az intézkedési tervben foglaltak szerint.


IV.

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az ÁSZ Kft. gazdálkodására vonatkozó ellenőrzése során, a Kft. ügyvezetője számára tett megállapításokra és javaslatokra nézve jelen határozat 2. mellékletét képező, a Kft. ügyvezetője által készített intézkedési tervet jóváhagyja.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri Kőszeg Város Polgármesterét az intézkedési tervben foglaltak végrehajtására, az abban foglalt határidők betartása mellett az arról szóló beszámolók képviselő–testület számára történő benyújtására.

Felelős: – ellenőrzésért Huber László polgármester,
– intézkedési tervben foglaltak végrehajtásáért: Kovács István ügyvezető igazgató.
Határidő: intézkedési tervben foglaltak szerint, ill. folyamatos.


V.

A/1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja jelen határozat 3. mellékletét képező selejtezési jegyzőkönyvet.
A/2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a selejtezési jegyzőkönyv mellékletében szereplő eszközöket térítésmentesen a Kft.-nek adja a közfeladat ellátása érdekében.
A/3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az átadáshoz szükséges dokumentumok aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal

B/1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, 0117/3 hrsz-ú kivett anyagbánya, szántó megnevezésű 119 608 m2 nagyságú, valamint a Kőszeg, 0118/2 hrsz-ú kivett anyagbánya megnevezésű, 49 958 m2 nagyságú ingatlanokat térítésmentesen átadja a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. tulajdonába a közszolgáltatás ellátása érdekében.
B/2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az átadáshoz szükséges dokumentumok aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


VI.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja jelen határozat 4. mellékletében foglaltak szerint a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft.-ra vonatkozó kockázatkezelési szabályzatát.



(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)