128/2008. (V. 29.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. tv. 36.§ (2) bek c) pontja alapján kezdeményezi a Magyar Állam tulajdonában álló kőszegi 2871, 2872, 2874, és 2886 hrsz-ú ingatlanok Kőszeg Város Önkormányzata ingyenes tulajdonába kerülését.
2. Kőszeg Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LV. tv. 8.§ (1) bekezdésében meghatározott településfejlesztés és településrendezési feladatok ellátása, valamint a helyi energiaszolgáltatásban és a foglalkoztatás megoldásában való közreműködés érdekében kívánja az ingatlanokat tulajdonba venni.
3. Kőszeg Város Önkormányzata vállalja az ingatlanok állapotának felmérését, az ingatlanok vonatkozásában lemond az állammal szemben támasztott bármely követeléséről.
4. Kőszeg Város Önkormányzata vállalja, hogy a tulajdonba adás érdekében a jelen eljárásban felmerült költségeket a vagyonkezelő részére megtéríti.
5. Kőszeg Város Önkormányzata vállalja, hogy az állami vagyon kezelőjét tájékoztatja az ingatlannal kapcsolatos értékesítési szándékáról.
6. Kőszeg Város Önkormányzata vállalja, hogy az ingatlanok tulajdonjogát az ingatlanra vonatkozó terhekkel együtt átveszi.
7. Kőszeg Város Önkormányzata nyilatkozik, hogy az igénylés összhangban van a város településfejlesztési koncepciójával.
8. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket és nyilatkozatokat az ingatlanok Kőszeg Város Önkormányzata részére történő megszerzése érdekében.


Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős:
Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.
Határidő: azonnal.