248/2008. (X. 30.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
1. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 162/2008. (VIII.14.) képviselő-testületi határozattal elfogadott – alapítói-fenntartói együttműködést szabályozó – Kiegészítő Megállapodást az alábbiak szerint módosítja:
A bevezető rész második mondata az alábbiak szerint módosul:
"A megjelölt célok közül a közoktatási feladatokat 2006. június 30-ig a Kőszeg és Környéke Intézményfenntartó Társulása valósította meg, 2006. július 1-től pedig a Déli Mikrotérség kivételével, ezen intézményfenntartó társulásban résztvevő önkormányzatok átadták az intézménye/i fenntartói jogát Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulásának, ill. a finanszírozhatóság érdekében intézményátszervezésekre és megszüntetésekre is sor került."

2. A megállapodás 1. pontjának második mondata harmadik mondatra változik és az alábbi, új második mondattal egészül ki:
1. A megállapodó felek rögzítik, hogy az alapító önkormányzat gyakorolja a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10.§ (1)-(2) bekezdése, valamint a 103.§ (1) bekezdés c) pontja szerinti jogokat, és a fenntartói jog átadásával kapcsolatos jogot.
"Kőszeg Város Önkormányzata, mint az alapítói jogokat gyakorló önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy a tagintézmények átszervezésére és megszüntetésére vonatkozóan döntést nem hoz addig, amíg a fenntartó a finanszírozást vállalni tudja."
Minden más fenntartói jogot a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 102-104. §-ában részletezetteknek megfelelően a társulás gyakorol az alábbiakra tekintettel:

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Dr. Tóth László jegyző.
Határidő: azonnal.