5/2009. (II. 12.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg Város településrendezési terveinek módosítása során elrendeli az alábbi változtatások beépítését:

1. A 3344/50 hrsz-ú ingatlanon az 1. sz. melléklet szerint parkoló kialakítása, és felhasznált zöldfelület pótlása.
2. A Rákóczi u. 91-93. szám (2499 és 2500 hrsz) övezeti határának módosítása a 2. sz. melléklet szerint.
3. A 301/5-7 hrsz-ú ingatlanokra vonatkozó övezeti előírás módosítása, a minimális beépíthető telekméret csökkentése 550 m2-re.
4. A Strand területére vonatkozó egységes K-E3 építési övezet kialakítása, és a Helyi építési szabályzat 27.§ (5)-(6) bekezdésének módosítása a 4. sz. melléklet szerint.
5. A Szőlőskert utca 3759 és 3761 hrsz-ú ingatlanok övezeti határának módosítása az 5. sz. melléklet szerint.
6. A 0116 hrsz-ú ingatlanon jelölt út nyomvonalának áthelyezését a 6. sz. melléklet szerint.
7. A Festetich utca – Hegyalja utca – Királyvölgy által határolt tömb területfelhasználásának és övezeti előírásának módosítása a 7. számú melléklet szerint.
8. A Városmajor és a KRESZ park területére vonatkozó szabályozás módosítása a 8. sz. melléklet szerint. A beépítési tervet Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hagyja jóvá. Amennyiben a beépítési terv által lehatárolt területen belül a szabályozási elemek megváltoznak (szabályozási vonal, beépítési előírások, építménymagasság, stb.), úgy a rendezési terv módosítása válik szükségessé.
9. A Hunyadi Park mögött (1763 hrsz) kialakítandó "Aranykorona Szálló" épületére vonatkozó övezeti előírás módosítása, a beépítettség legfeljebb 10 %-kal történő növelésének engedélyezése úgy, hogy a telekre vetített legmagasabb beépítettség nem haladhatja meg a 75 %-ot. (Helyi építési szabályzat 20.§ (16) bek).
10. A Szent Imre herceg utcában jelölt tömbparkoló megtartása.
11. A képviselő-testület az ABIC Kft. Csónakázó tó környékének fejlesztésére vonatkozó elképzeléseit támogatja és ennek érdekében az alábbiakat rendeli el:
– Kőszeg Város településrendezési terveinek módosítása során elrendeli a 1112 hrsz-ú ingatlan melléklet szerinti részének különleges területfelhasználásba történő sorolását, és a Helyi építési szabályzat kiegészítését az övezeti előírásokkal.
– A módosítás hatályba lépése után a szükséges telekalakítás elvégését, a keletkező K-KTC jelű ingatlan forgalomképes vagyoni körbe történő átsorolását.
12. A képviselő-testület a Kőszeg, Királyvölgyben lévő 3657/1 hrsz. 3203 m2 területű ingatlan értékesítésének elvi hozzájárulására vonatkozó 249/2007. (X. 30.) határozatának c) pontját az alábbiak szerint módosítja:
"c) A Képviselő-testület elrendeli az ingatlan értékesítését az alábbiak szerint:
a területet a mellékelt térkép szerint meg kell osztani. A 2. számmal jelölt területet 3.350,- Ft + Áfa (játszótér korlátozott funkciót figyelembe vevő) vételáron értékesíti az ABIC Kft. részére azzal a kikötéssel, hogy kérelmezőnek az adásvételi szerződés megkötésétől számított 3 éven belül közhasználatú EU-konform játszóteret kell kialakítani az ingatlanon. Az 1. számmal jelölt területet 6.000,- Ft + Áfa vételáron értékesíti az ABIC Kft. részére. Amennyiben az ABIC Kft. ezen feltételeket nem fogadja el, elrendeli a terület vagyonrendelet szerinti értékesítését."

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős:
Szima Andrea helyettes főépítész,
a 11-12. pontokra vonatkozóan: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.
Határidő: azonnal, illetve a 12. pontra vonatkozóan: értelemszerűen.