134/2009. (VI. 25.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
134/2009. (VI. 25.) képviselő-testületi határozat:

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Jurisics-vár üzemeltetésére vonatkozó, Vas Megye Önkormányzatával kötendő megállapodást az előterjesztés szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.
Határidő: azonnal.


MEGÁLLAPODÁS

amely létrejött

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseli: Huber László polgármester), valamint

Vas Megye Önkormányzata (9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1., képviseli: Kovács Ferenc elnök)

között az alulírott napon és helyen, az alábbi célból és feltételekkel:

A felek rögzítik, hogy a Magyar Állam tulajdonát képező Kőszeg, Rajnis u. 9. szám alatt található Jurisics Vár épületegyüttesében Kőszeg Város Önkormányzata és Vas Megye Önkormányzata ingyenes használati joggal rendelkezik. A használati jogot a két önkormányzat intézményei – jelenleg a Jurisics-vár Művelődési Központ, illetve a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága - útján gyakorolja.

A megállapodás célja:
- a Kőszeg Város Önkormányzata által a Kőszegi Jurisics vár turisztikai fejlesztése I. ütem című, NYDOP-2.2.1/B-2008-0002 jelű pályázaton, valamint a Vas Megye Önkormányzata által az "Alfa" programon nyert pénzeszközök összehangolt felhasználása;
- a kőszegi Jurisics Vár két önkormányzat ingyenes használatában lévő épületrészeinek összehangolt üzemeltetése;
- az üzemeltetési együttműködés elveinek, valamint a költségek és bevételek megosztásának meghatározása.

A Megállapodás érvénybe lépését követően:

1. A Jurisics Vár épületegyüttesében a két önkormányzat továbbra is intézményei útján gyakorolja a használati jogot, azonban a két önkormányzat által használt területre eső összes rezsiköltséget – fűtés, víz, villany – Kőszeg Város Önkormányzata finanszírozza.

2. Az épületegyüttes közös belépőjeggyel látogatható, amelynek befolyó bevételéből Kőszeg Város Önkormányzatának intézménye 88 % arányban, Vas Megye Önkormányzatának intézménye 12 % arányban részesedik.

3. A 2. pontban meghatározottakon felül Kőszeg Város Önkormányzata évente 1 millió forint célhoz kötött felhasználású összeget biztosít Vas Megye Önkormányzata intézményének, amely évente az infláció mértékével növekszik. Ezen összeg célhoz kötötten, a kiadások elszámolása után kerül átadásra, és kizárólag a Jurisics Várban létrehozandó időszaki kiállítások létrehozására fordítható.

4. A NYDOP-projekt révén a pályázati program befejezésekor Kőszeg Város Önkormányzata a múzeum által használt területek felett ingyenesen használható, fűthető raktárhelyiséget biztosít, melynek fejében Vas Megye Önkormányzata ingyenesen Kőszeg Város Önkormányzata használatába adja a rovarparazitológia által jelenleg használt helyiségeket. Vas Megye Önkormányzata a rovarparazitológiai gyűjteményt a Vár épületén kívül helyezi el.

5. Vas Megye Önkormányzatának intézménye a vármúzeum működtetésére legalább 3 főállású munkavállalót – szakmai és technikai személyzetet - alkalmaz.

6. A felek a projektek megvalósulását követően, az üzemeltetésre vonatkozóan részletes együttműködési megállapodást kötnek, amelyben különösen az alábbiakra térnek ki:
- a felek közti együttműködés szabályozása a komplex turisztikai attrakcióhoz kapcsolódó múzeumi szakmai és marketingtevékenység területén;
- az időszaki kiállítások tervezésének és megvalósításának rendje, költségeinek elszámolása;
- a felek érdekeit a többi múzeumi egység vonatkozásában is figyelembe vevő belépőjegy értékesítési koncepció kidolgozása.

7. A felek a részletes együttműködési megállapodás kidolgozása, valamint a két projekt végrehajtásának koordinálása érdekében folyamatosan egyeztető munkacsoportot működtetnek a felek és intézményeik képviselőinek részvételével.

A Megállapodás a 7. pont kivételével a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyását követően, a NYDOP által finanszírozott projekt hivatalos lezárását követő hónap első napján lép érvénybe.

A Megállapodás 7. pontja az aláírás napján érvénybe lép.

A Megállapodást a felek jóváhagyták, aláírására Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete …/2009. (VI. 25.) határozatával, a Vas Megye Önkormányzatának Közgyűlése …/2009. (VI. 26.) számú határozatával adott felhatalmazást.



Kőszeg - Szombathely, 2009. június



…..……………………………………. …..…………………………………….
Kőszeg Város Önkormányzata Vas Megye Önkormányzata
képviseletében képviseletében
Huber László Kovács Ferenc
polgármester a közgyűlés elnöke