246/2009. (XI. 26.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
I. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2010. évi költségvetési rendelet-tervezet kidolgozásához az alábbi alapelvek érvényesítését tartja szükségesnek:
1. Az önkormányzat az alapfokú oktatási, nevelési intézmények feladatainak tekintetében a nem kötelező feladatok ellátására nem biztosít finanszírozást, kivéve az úszásoktatás biztosítását a 2009/2010-es tanév végéig, illetve a külön megállapodás alapján vállalt közoktatási kötelezettségeket (Árpádházi Szt. Margit Óvoda).
2. A képviselő-testület az egyes intézmények személyi juttatások kiemelt előirányzatát az alapilletmények intézményi szintű 5%-os csökkentésével állapítja meg.
3. A dologi kiadások tervezése az élelmezési kiadásoknál élelmezési norma alapján, egyéb díjtételeknél az előző évi szinten – az egyedi sajátosságok egyeztetésével (egyszeri kiadások) – történhet.
4. A saját bevételek tervezése étkezésnél normaemeléssel, egyéb díjtételeknél legalább az előző évi szinten – az egyedi sajátosságok egyeztetésével (egyszeri bevételek) – történjen.
5. A képviselő-testület a helyi kisebbségi önkormányzatok támogatására az állami támogatáson felül 200 000 Ft-ot biztosít kisebbségi önkormányzatonként.
6. Az év közben felmerülő esetleges vis maior helyzetek kezelésére a képviselő-testület 2 000 E Ft-ot különít el.
7. A képviselő-testület a hiány fedezetének megteremtéséhez a – a költségvetési törvény adta lehetőségek között – forrás-kiegészítő támogatás igénylését rendeli el.
8. A fejlesztési bevételek és kiadások egyensúlyának biztosítása elengedhetetlenül szükséges.
9. Kőszeg Város Önkormányzatának 2010. évi költségvetési rendelet-tervezetében elsősorban a koncepcióban elfogadott fejlesztési célok szerepeltethetők.
10. A fenti alapelveket figyelembe véve törekedni kell rá, hogy a működési hiány szintje a 170 000 E Ft-os mértéket – amely megegyezik a folyószámla hitelkeret összegével - ne haladja meg.
11. Az önként vállalt feladatok és a nem kötelező juttatások önkormányzati támogatását a képviselő-testület jelen határozat melléklete alapján állapítja meg.

II. A képviselő-testület elrendeli, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő gépkocsik (polgármesteri hivatal, saját és kistérségi fenntartásba átadott intézmények) 2010. évi üzemeltetésére vonatkozóan a 2009. évi tényleges futást kell figyelembe venni.
III. A képviselő-testület elrendeli, hogy mind a közalkalmazottak, mind a köztisztviselők részére nyújtott un. cafeteria juttatásokat teljeskörűen felül kell vizsgálni.
IV. A képviselő-testület elrendeli, hogy felül kell vizsgálni az önkormányzat által korábban, ingyenes vagy kedvezményes használatba adott, nem lakás célú bérletek jelenlegi helyzetét. A további ingyenes használatukról a képviselő-testület fog dönteni.
V. A képviselő-testület elrendeli, hogy 2010. február 28-ig felül kell vizsgálni az önkormányzat által eddig benyújtott pályázatokat, számba kell venni azok várható sikerét, továbbá dönteni kell arról, hogy a kötvényalap terhére lehetséges-e további pályázatok előkészítése.

Felelősök:
Huber László polgármester,
Dr. Tóth László jegyző,
intézményvezetők.

Hivatali felelősök:
II. pontra vonatkozóan: intézményvezetők.
III. pontra vonatkozóan: Dr. Zalán Gábor aljegyző.
IV. pontra vonatkozóan: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.
V. pontra vonatkozóan: Dr. Bokányiné Boda Gyöngyi pályázati és turisztikai koordinátor.

Határidő: értelem szerint.

(A koncepció valamennyi mellékletét és szöveges részét lsd. a letölthető formátumban.)