4. melléklet: Szerződés városrehabilitációs kölcsön nyújtásáról és jelzálogjog alapításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Melléklet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Melléklet nyomtatása
Rendelet:
1/2007 (II. 2) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

Melléklet:
4. melléklet: Szerződés városrehabilitációs kölcsön nyújtásáról és jelzálogjog alapításáról

S Z E R Z Ő D É S

v á r o s r e h a b i l i t á c i ó s k ö l c s ö n n y ú j t á s á r ó l é s
j el z á l o g j o g a l a p í t á s á r ó l


Amely létrejött Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelet 29-30/B. §-a alapján

egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8. képviseli: Huber László polgármester, KSH: 15420909-7511-321-18), mint támogatást nyújtó, hitelező, zálogjogosult,

másrészről

……………………………………………., mint támogatásban részesülő, adós, zálogkötelezett között a Városfejleszté-si, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság ……… számú határozata alapján városrehabilitációs kölcsön nyújtása céljából.

1. Kőszeg Város Önkormányzata a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság határozata alapján fent nevezett támogatásban részesülőnek a kőszegi ……………………………………. ingatlan felújításának anyagkölt-ségéhez ………………,- Ft, azaz …………………….. forint kamatmentes kölcsönt nyújt.

2. A hitelező vállalja, hogy jelen szerződés aláírását követő 15 napon belül a kölcsön összegének 50%-át, azaz ……………………Ft. összeget átutalja az adós ………………………………….. számú bankszámlája javára.

3. Az adós köteles írásban bejelenteni a hitelező felé, amennyiben a felújítási munkálatokkal az 50%-os készültséget elérte. A hitelező a bejelentést követő 8 napon belül a hivatkozott készültség elérését helyszíni szemle keretében ellenőr-zi, s amennyiben az 50%-os készültség megállapítható, akkor 8 napon belül folyósítja az adós részére a kölcsön össze-gének fennmaradó 50%-át is, azaz a fennmaradó…………..Ft. összeget.

4. Amennyiben a helyszíni ellenőrzés során a hitelező megállapítja, hogy az 50%-os készültséget a felújítási munká-latok nem érték el, akkor jogosult mindaddig visszatartani a kölcsön fennmaradó 50%-ának a folyósítását, amíg a hivat-kozott, és a folyósítás feltételeként meghatározott készültség elérése műszakilag nem igazolható.

5. A támogatásban részesülő kötelezettséget vállal arra, hogy az 1. pontban megjelölt ingatlan felújítását – a kölcsön igényléséhez benyújtott dokumentáció alapján – legkésőbb …………… napjáig elvégzi. Tudomásul veszi, hogy a mun-kálatok ideje alatt és a befejezési határidő lejártakor a hitelező jogosult a kölcsön jogszerű felhasználását ellenőrizni a hivatkozott rendeletben szabályozott módon.

6. Az adós a kamatmentes kölcsönt …… hónap alatt köteles havi egyenlő részletekben visszafizetni Kőszeg Város Önkormányzata 11747051-15420909-06910000 számú bevételi számlájára. A törlesztő-részlet fizetése minden hónap 10. napjáig esedékes, első alkalommal a megállapodás aláírását követő hónapban. A szerződés aláírását követő hónap-ban ………,- Ft, minden további hónapban ………,- Ft törlesztő részletet kell fizetni. Az adós jogosult előtörleszésre.

7. A támogatásban részesülő feltétlen beleegyezését adja ahhoz, hogy a kőszegi …………….. hrsz-ú, ……………. megnevezésű ingatlan terheként a rehabilitációs kölcsön összege erejéig jelzálogjog kerüljön bejegyzésre Kőszeg Város Önkormányzata javára az ingatlan-nyilvántartásban.

8. Amennyiben a kölcsöntámogatásban részesülő a 3. pontban megjelölt határidőre a felújítást nem végzi el, úgy a kölcsöntámogatás összegét a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság döntése alapján – a kölcsön folyósításától számított, a költségvetési törvényben rögzített mértékű késedelmi kamatokkal együtt - köteles visszafizet-ni.

9. A zálogkötelezett tudomásul veszi, hogy amennyiben 3 havi törlesztő részlettel késedelembe esik és a jogosult felhívására se egyenlíti ki tartozását, akkor a részletfizetési lehetőséget elveszti és köteles a felszólításban megjelölt ha-táridő leteltét követő 30 napon belül egy összegben visszafizetni a fennálló tartozást.

10. A megállapodásban nem szabályozott kérdésekben az 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet, továbbá a Ptk. ren-delkezéseit kell alkalmazni.

Általános ügyvédi meghatalmazás nyilvántartási száma 50044/2002.

A felek a jogügylettel kapcsolatban e szerződésben foglalt adatokról és tényekről tájékoztatták az ügyvédet, jelen okirat-ban foglalt jogok és kötelezettségek vállalásán túl egyéb nyilatkozat szerződésbe foglalását nem kérték.

A felek jelen szerződést elolvasták, közösen értelmezték, eljáró ügyvéd a felmerült kérdésekre kimerítően válaszolt.

A felek a szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, saját kezűleg, helybenhagyólag aláírták.


Kőszeg, ……………………


……………………………….. ………………………………..
Kőszeg Város Önkormányzata …………………………..
zálogjogosult zálogkötelezett


Dr. Bakács Nóra ügyvéd (9730 Kőszeg, Chernel u. 11.) az általam készített okirat ellenjegyzésével tanúsítom, hogy az okiratban foglalt szerződés a felek előttem kijelentett akarata alapján, a hatályos jogszabályoknak megfelelően rögzítet-tek szerint jött létre, azt a felek előttem saját kezűleg írták alá. 2007-07-11."