5/2009. (II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendeletet az alábbiak szerint módosítja:

1.§

(1) Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelete (a továbbiakban: Vagyonrendelet) 7.§ 2. bekezdésében a "megelőző 6 hónapnál nem régebbi" szövegrész helyébe a "megelőző 12 hónapnál nem régebbi" szövegrész lép.

(2) A Vagyonrendelet 7.§-a kiegészül az alábbi (3) bekezdéssel, egyidejűleg a jelenlegi (3)-(6) bekezdés számozása (4)-(7) bekezdésre változik:

"7.§ (3) Nem lakáscélú helyiség értékesítése estén a vagyontárgy értékét az értékbecslésben megállapított forgalmi érték, de legalább a vásárlás évében érvényes éves bérleti díj 10-szerese képezi."

2.§

A Vagyonrendelet 8.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"8.§ (1) A képviselő-testület a szociális és egészségügyi, a pénzügyi, jogi és rendészeti, valamint a városfejlesztési, vagyonügyi és környezetvédelmi bizottság véleményezését követően a költségvetés elfogadásával egyidőben állást foglal a vagyongazdálkodási irányelvekről."

3.§

(1) A Vagyonrendelet 20.§ (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"20.§ (5) Kétszeri sikertelen pályáztatás után a döntéshozó testület új eljárást köteles lefolytatni, amelynek során az eredeti értékbecslést felülvizsgálhatja, a vagyontárgy árát legfeljebb 25 %-kal csökkentheti, és részletfizetést engedélyezhet."

(2) A Vagyonrendelet 20.§-a az alábbi (6) bekezdéssel egészül ki:

"20.§ (6) Adásvételi szerződés megkötésére csak a fennálló bérletidíj- és közműdíj-tartozás kiegyenlítését követően, a bérbeadó által kiállított igazolás birtokában kerülhet sor."

4.§

A Vagyonrendelet 24.§-a az alábbi (2) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg a jelenlegi (2) bekezdés számozása (3)-ra változik:

"24.§ (2) Az (1) bekezdés rendelkezéseit nem kell alkalmazni abban az esetben, ha a vagyongazdálkodási irányelvek elfogadásakor az ingatlan értékesítésre került kijelölésre."

5.§

A Vagyonrendelet 26.§-a az alábbi (3) és (4) bekezdéssel egészül ki:

"26.§ (3) A (2) bekezdésben meghatározott kedvezménnyel az elővásárlásra jogosult vevő csak akkor élhet, ha bérleti joga legalább egy éve fennáll, és nincs bérletidíj- és közműdíj tartozása."
(4) A (2) bekezdésben meghatározott kedvezmény nem illeti meg a Fő téren, a Rákóczi u. Fő tér és Temető u. közötti, valamint a Várkör Fő tér és Gyöngyös u. közötti szakaszán található helyiségek bérlőit."

6.§

(1) A Vagyonrendelet 2. sz. mellékletét képező Versenyeztetési Szabályzat 26.§ (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép, egyúttal kiegészül az alábbi (4) bekezdéssel:

"26.§ (3) A licit nyertese az által ajánlott ellenszolgáltatás összegét a pályázati felhívásban meghatározottak szerint, de legkésőbb a licittől számított 45. napon egy összegben köteles megfizetni. Megfizetésére részletfizetés és halasztás nem adható."


(2) A Versenyezetési Szabályzat 29.§ d) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"29.§ d) legalább 10.000,- Ft-tal emeli a téteket, és felhívja az ajánlattevőket az ellenszolgáltatásra vonatkozó ajánlataik megtételére,"


7.§

(1) Ezen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.
(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Vagyonrendelet 25.§-ának (2) bekezdésében a "közjegyzői okiratban foglalt" szövegrész, valamint a Vagyonrendelet 1. sz. mellékletében a "0115 hrsz – 38448 m2" szövegrész, valamint a Versenyeztetési Szabályzat 3.§ (3) bekezdése.



Kőszeg, 2009. február 12.


Huber László s.k. Dr. Tóth László s.k.
polgármester jegyző