19/2010. (VI. 1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendeletet (a továbbiakban: Vagyonrendelet) az alábbiak szerint módosítja:

1.§

A Vagyonrendelet 24.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép, egyidejűleg a rendelet az alábbi 24/A. §-al egészül ki:

"24. §

(1) A szociális és egészségügyi, a pénzügyi, jogi és rendészeti, valamint a városfejlesztési, vagyonügyi és környezetvédelmi bizottság véleményezését követően a képviselő-testület az üres lakást – amennyiben elhelyezési kötelezettség miatt (szanálás, kisajátítás, egyházi ingatlan hasznosítása, felújítás stb.) nincs szükség rá, illetve bérlakás célra nem pályáztatható – értékesítésre kijelölheti.
(2) Az (1) bekezdés rendelkezéseit nem kell alkalmazni abban az esetben, ha a vagyongazdálkodási irányelvek elfogadásakor az ingatlan értékesítésre került kijelölésre.

Harmadik személy részére értékesített lakások
megvásárlásának feltételei

24/A.§

(1) Annak a bérlőnek a lakását, aki elővásárlási jogával nem él, a szerződésének fennállásáig harmadik személy részére csak a bérlő írásbeli hozzájárulásával lehet elidegeníteni.
(2) A lakottan értékesített lakás vételára - licitálásos eljárás esetén az induló vételára – a forgalmi érték 70%-a, amelyet a szerződéskötéskor egy összegben kell megfizetni.
(3) A vevő köteles a vásárláskor érvényes bérleti szerződésben foglalt feltételeket a vásárlás évében és az azt követő 5 évben változatlan tartalommal fenntartani. A vevő és a bérlő között a bérleti szerződést az adásvételi szerződés megkötésével egyidejűleg létre kell hozni.
(4) Ha a bérlő a lakásbérleti szerződés felmondásának feltételeként cserelakásra vagy pénzbeni térítésre tart igényt, ennek költségei a vevőt terhelik, amelyet nem háríthat az önkormányzatra."

2.§

A Vagyonrendelet 30/C.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:
"30/C.§ 2010-ben a városrehabilitációs kölcsön iránti pályázat benyújtási határideje július 31."

3.§

(1) Ezen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.
(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Vagyonrendelet 1. számú mellékletében a "3574/1 hrsz – 216 m2" szövegrész.


Kőszeg, 2010. május 27.





Dr. Tóth László Huber László
jegyző polgármester

(A városrehabilitációs kölcsön iránti kérelem nyomtatványt lsd. a hatályos 1/2007. (II. 2.) rendelet 3. sz. mellékleténél.)